U posudu stavite jaja, šećer, jogurt i ulje, umutite mikserom pa dodajte griz i pecivo.
U posebnom sudu poparite orahe sa vrućim mlekom zaslađenim sa 5 kašika šećera.
Filovanje kora:
Stavite dve kore, premažite svaku smesom pa duž ivice druge kore nanesite poparene orahe. Čvrsto urolajte i stavljajte u uljem podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne utošite sav materijal.
Pečenje:
Rolovane kore isecite na komade željene dužine pa pecite na 180-200 st. oko 25 minuta (zavisno od rerne).
Prelivanje:
Za to vreme kuvajte sirup od šećera i vode oko 15-20 min. (ne treba biti previše gust). Pri samom kraju dodajte dobro opran limun isečen na kolutove.
Hlađenje:
Vruću baklavu prelijte vrućim sirupom, ostavite da upije sav sirup, dobro je ohladite u frižideru, pa je poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 12 osoba
500 gr tankih kora
300 gr ml. oraha
150 ml mleka
5 kašika šećera
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
3 komada jaja
2 čaše (od jogurta) šećera
3 kašike C Pšenični griz 250g
2 kesica C Prašak za pecivo
8 čaša vode
5 čaša šećera
1 komad limun
Naši proizvodi
Priprema
Smese:
U posudu stavite jaja, šećer, jogurt i ulje, umutite mikserom pa dodajte griz i pecivo.
U posebnom sudu poparite orahe sa vrućim mlekom zaslađenim sa 5 kašika šećera.
Filovanje kora:
Stavite dve kore, premažite svaku smesom pa duž ivice druge kore nanesite poparene orahe. Čvrsto urolajte i stavljajte u uljem podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne utošite sav materijal.
Pečenje:
Rolovane kore isecite na komade željene dužine pa pecite na 180-200 st. oko 25 minuta (zavisno od rerne).
Prelivanje:
Za to vreme kuvajte sirup od šećera i vode oko 15-20 min. (ne treba biti previše gust). Pri samom kraju dodajte dobro opran limun isečen na kolutove.
Hlađenje:
Vruću baklavu prelijte vrućim sirupom, ostavite da upije sav sirup, dobro je ohladite u frižideru, pa je poslužite.
Tagovi