Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa

Sastojci

Za 10 osoba

Sastojci

100 gr Čokolada-crna

50 gr Bela čokolada

- nekoliko Žute čokoladne bombone (M&M)

- nekoliko Kasika

Priprema

Priprema

Možete koristiti klasične supene kašike, plastične, drvene, svejedno je.

Priprema tamene čokolade

Rastopite tamnu čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi kako nebi bila jako retka.

Zagrabite kašikom rastopljenu čokoladu pa je lagano protresite kako bi se površina čokolade u kašikama poravnala. Staviti u frižider da se stegne.

Priprema bele čokolade

Rastopite belu čokoladu pa je takođe ostavite da se mlo ohladi kako nebi bila preterano tečna.

 Kafenom kašikom uzmite malo rastopljene bele čokolade pa je lagano izlijte mali krug na prethodno pripremljenu kašiku sa tamnom čokoladom. Izlivenu belu čokoladu zatim laganim pokretima malom kašikom raširite po podlozi prateći oblik kašike odnosno jajeta

.Na rastopljenu belu čokoladu stavite jedan žuti čokoladni bombon.

I gotovo

Gotova čokoladna jaja na oko stavite u frižider i pustite da se sve čokolade potpunosti stegnu.

Sluzenje

U pitanju je recept za domacu čokoladu u obliku jajeta na oko koja se pravi u kašikama i koja možeda postane topla čokolada ako ugrijete mleko i kašiku sa čokoladnim jajetom na oko stavite u šolju toplog mlijeka.

Ako svoja čokoladna jaja na oko u kašikama ostavljate za svoje ukućane jednostavo ih ubacite u veću teglicu s poklopcem i ostavite kad budete želeli da napravite svoju toplu čokoladu.

Idealna su i kao poklon