Sastojci

Za 8 osoba

Potrebno je za kačamak:

200 g Integralno belo kukuruzno brašno

7 dl Voda

po ukusu po ukusu So

Još je potrebno:

1 supena kašika Talog od cedjenja čvaraka

1 supena kašika Svinjska mast

1 kafena kašičica Belog luka u granulama

1 kafena kašičica Vlašac

Priprema

Priprema:

U dublju posudu sipajte vodu i so i stavite da prokuva. Smanjite vatru i polako dodajte kukuruzno brašno i svo vreme mešajte, na tihoj vatri, da ne bi kačamak zagoreo. Kuvajte brašno sve dok ne počne da se odvaja od dna posude.

Posebno u tiganju zagrejte mast i 1 kašiku maslinovog ulja sa kašičicom belog luka u granulama. Dodajte kuvani kačamak, kašiku po kašiku i lagano mešajte da se kačamak poveže sa otopljenom mašću. Dodajte i malo vlašca. Sklonite sa vatre i ostavite da se kačamak malo prohladi.

Servirajte toplo uz sir, kajmak ili po želji.