U dublju posudu sipajte vodu i so i stavite da prokuva. Smanjite vatru i polako dodajte kukuruzno brašno i svo vreme mešajte, na tihoj vatri, da ne bi kačamak zagoreo. Kuvajte brašno sve dok ne počne da se odvaja od dna posude.
Posebno u tiganju zagrejte mast i 1 kašiku maslinovog ulja sa kašičicom belog luka u granulama. Dodajte kuvani kačamak, kašiku po kašiku i lagano mešajte da se kačamak poveže sa otopljenom mašću. Dodajte i malo vlašca. Sklonite sa vatre i ostavite da se kačamak malo prohladi.
Sastojci
Za 8 osoba
200 g Integralno belo kukuruzno brašno
7 dl Voda
po ukusu po ukusu So
1 supena kašika Talog od cedjenja čvaraka
1 supena kašika Svinjska mast
1 kafena kašičica Belog luka u granulama
1 kafena kašičica Vlašac
Priprema
Priprema:
U dublju posudu sipajte vodu i so i stavite da prokuva. Smanjite vatru i polako dodajte kukuruzno brašno i svo vreme mešajte, na tihoj vatri, da ne bi kačamak zagoreo. Kuvajte brašno sve dok ne počne da se odvaja od dna posude.
Posebno u tiganju zagrejte mast i 1 kašiku maslinovog ulja sa kašičicom belog luka u granulama. Dodajte kuvani kačamak, kašiku po kašiku i lagano mešajte da se kačamak poveže sa otopljenom mašću. Dodajte i malo vlašca. Sklonite sa vatre i ostavite da se kačamak malo prohladi.
Servirajte toplo uz sir, kajmak ili po želji.
Tagovi