Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

7 komad/a Krmenadle

7 komad/a Sunkarice

50 gr Pavlaka (mlečna)

300-400 gr Šampinjoni

po potrebi So

po potrebi Biber

po potrebi Beli luk u prahu

po potrebi Ulje

po potrebi Vegete

7 kafena kašičica Senf

1 mala glavica Crni luk

Priprema

Priprema mesa u tiganju

Krmenadle istanjite cekicem za meso, posolite i pobiberite. Po zelji mozete dodati i malo vegete. Poređajte ih u tiganji sipajte malo ulja.

Pecite dok ne dobiju lepu boju kako sa jedne tako i sa druge strane.

Priprema mesa za rernu

Pouljite zemljanu ili vatrostalnu posudu i poredjajte krmenadle.

Priprema krmendli

Svaku krmenadlu premazitie sa kasicicom senfa. Preko staviti po jednu sunkaricu a preko njih kasiku pavlake...

Priprema pecuraka

U posebnu serpicu sipajte ulja i dodajte sitno iseckan crni luk i iseckane pecurke. Dodajte soli,bibera, belog luka u prahu i dinstajte dok ne ispari tecnost koju su pustile pecurke.

Skloniti sa sporeta i rasporediti pecurke po pripremljenim krmenadlama.

Pecenje

Stavite u rernu da se zapeku oko deset, petnaest minuta.

Sluzite toplo, najbolje uz pire krompir.

Prijatno!!!