Piletinu iseci tanko na filete, vegetom je usoliti.
Nauljiti tepsiju, u ovom slučaju koristila sam staklenu vatrostalni činiju.
Ređati prvo piletinu.
Priprema za pečenje
Nakon piletine staviti nekoliko listova šunke.
Priprema za pečenje
Izrendati kačkavalj, pa staviti preko šunke.
Ponavljati sve dokle ima materijala. Ja sam svega stavila po 3reda, kačkavalja 2reda.
Ostaviti malo kačkavalja za kasnije.
Priprema preliva
Umutiti dva jaja, dodati jogurt i pavlaku za kuvanje, biber, so i vlašac.
Preliti preko šunke i sačekati da prođe svuda.
Ubaciti u rernu zagrejanu na 200°C poklopljeno jedno 45minuta, zatim otvoriti i dodati rendani kačkavalj i malo peršuna, smanjiti rernu na 150°C i vratiti na još 15minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Pilećeg filea
150 g Šunke ili Pečenice
180 g Kačkavalja
2 kafena kašičica Vegete
2 komad/a Jaja
100 ml Jogurta
100 ml Pavlake za kuvanje
2 prstohvat/a Bibera
2 kafena kašičica Vlašca
2 prstohvat/a Soli
Priprema
Priprema za pečenje
Piletinu iseci tanko na filete, vegetom je usoliti.
Nauljiti tepsiju, u ovom slučaju koristila sam staklenu vatrostalni činiju.
Ređati prvo piletinu.
Priprema za pečenje
Nakon piletine staviti nekoliko listova šunke.
Priprema za pečenje
Izrendati kačkavalj, pa staviti preko šunke.
Ponavljati sve dokle ima materijala. Ja sam svega stavila po 3reda, kačkavalja 2reda.
Ostaviti malo kačkavalja za kasnije.
Priprema preliva
Umutiti dva jaja, dodati jogurt i pavlaku za kuvanje, biber, so i vlašac.
Preliti preko šunke i sačekati da prođe svuda.
Ubaciti u rernu zagrejanu na 200°C poklopljeno jedno 45minuta, zatim otvoriti i dodati rendani kačkavalj i malo peršuna, smanjiti rernu na 150°C i vratiti na još 15minuta.
Prijatno!😍
Tagovi