Sastojci

Za 4 osoba

Piletinu iz rerne

500 g Pilećeg filea

150 g Šunke ili Pečenice

180 g Kačkavalja

2 kafena kašičica Vegete

Preliv

2 komad/a Jaja

100 ml Jogurta

100 ml Pavlake za kuvanje

2 prstohvat/a Bibera

2 kafena kašičica Vlašca

2 prstohvat/a Soli

Priprema

Priprema za pečenje

Piletinu iseci tanko na filete, vegetom je usoliti.

Nauljiti tepsiju, u ovom slučaju koristila sam staklenu vatrostalni činiju.

Ređati prvo piletinu.

Priprema za pečenje

Nakon piletine staviti nekoliko listova šunke.

Priprema za pečenje

Izrendati kačkavalj, pa staviti preko šunke.

Ponavljati sve dokle ima materijala. Ja sam svega stavila po 3reda, kačkavalja 2reda.

Ostaviti malo kačkavalja za kasnije.

Priprema preliva

Umutiti dva jaja, dodati jogurt i pavlaku za kuvanje, biber, so i vlašac.

Preliti preko šunke i sačekati da prođe svuda.

Ubaciti u rernu zagrejanu na 200°C poklopljeno jedno 45minuta, zatim otvoriti i dodati rendani kačkavalj i malo peršuna, smanjiti rernu na 150°C i vratiti na još 15minuta.

Prijatno!😍