Za 5 osoba
1 kg svinjskog mesa bez koske
4 komad/a sargarepe
2 manje glavice crnog luka
po zelji zacin
1 casa crnog vina
po zelji paradajz sosa
KORAK 1
Oguliti sargarepu,ocistiti luk i izrendati. Proprziti malo luk pa dodati sargarepu.
KORAK 2
Iseckati meso na kocke pa dodati u luk i sargarepu .
Korak 3
Kada se meso malo proprži naliti ga paradajz sosom i vinom.
Začiniti po želji pa ostaviti na tihoj vatri da se krčka.
Gulaš je kuvan kada se meso rapada na manje komadiće i postane mekano.
Ovo jelo najbolje se slaže uz testeninu ili pire od krompira.
Sastojci
Za 5 osoba
1 kg svinjskog mesa bez koske
4 komad/a sargarepe
2 manje glavice crnog luka
po zelji zacin
1 casa crnog vina
po zelji paradajz sosa
Priprema
KORAK 1
Oguliti sargarepu,ocistiti luk i izrendati. Proprziti malo luk pa dodati sargarepu.
KORAK 2
Iseckati meso na kocke pa dodati u luk i sargarepu .
Korak 3
Kada se meso malo proprži naliti ga paradajz sosom i vinom.
Začiniti po želji pa ostaviti na tihoj vatri da se krčka.
Gulaš je kuvan kada se meso rapada na manje komadiće i postane mekano.
Ovo jelo najbolje se slaže uz testeninu ili pire od krompira.
Tagovi