Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa

Sastojci

Za 20 osoba

Kora x2

6 Belanaca

6 supena kašika Secera

6 supena kašika Lešnika

3 supena kašika Brasna

Fil

12 Zumanaca

200 g Secera

3 supena kašika Brasna

1 l Mleka

250 g Margarina

Kuglice

2 Jaja

100 g Secera

1 dl Mleka

100 g Čokolade

125 g Margarina

150 g Mlevenog keksa

200 g Mlevenih lesnika

Dekoracija

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Belanca umutiti sa secerom pa špatulom umesati lesnik i brašno. Peci na papiru za pecenje, 15-tak minuta na 180-200stepeni.

Ja ovu tortu pecem u kalupu u obliku potkovica, ali možete je praviti u kom god obliku želite. Pravila sam i okrugu i cetvrtastu.

Fil

Zumanca umutiti sa secerom i kuvati na pari dodati i mleko i nastaviti s kuvanjem. U toplo dodati margarin i cokoladu i na kraju lesnike. Smesu ostaviti da se ohladi pa napraviti kuglice.

Slaganje torte

Na prvu koru namazati polovinu fila. Poredjati kuglice pa premazati ostatkom fila. Zatim staviti drugu koru i ostatkom fila poravnati tortu po obodu. Tortu ostaviti da se lepo stegne.

Ukrasavanje

Umutiti slag, staviti u špric i ukrasiti tortu.

Možete je ukrasiti i drugačije. Ja sam je preliva la cokoladom a okolo stavljala slag... Mislim da je tako čak i ukusnija.

Šta god izabrali nećete pogrešiti. Torta je lepa, dekorativno, dobro se seče...

Prijatno! 😊

Savet

Tortu možete praviti sa orasima... Kako ko više voli...