Belanca umutiti sa secerom pa špatulom umesati lesnik i brašno. Peci na papiru za pecenje, 15-tak minuta na 180-200stepeni.
Ja ovu tortu pecem u kalupu u obliku potkovica, ali možete je praviti u kom god obliku želite. Pravila sam i okrugu i cetvrtastu.
Fil
Zumanca umutiti sa secerom i kuvati na pari dodati i mleko i nastaviti s kuvanjem. U toplo dodati margarin i cokoladu i na kraju lesnike. Smesu ostaviti da se ohladi pa napraviti kuglice.
Slaganje torte
Na prvu koru namazati polovinu fila. Poredjati kuglice pa premazati ostatkom fila. Zatim staviti drugu koru i ostatkom fila poravnati tortu po obodu. Tortu ostaviti da se lepo stegne.
Ukrasavanje
Umutiti slag, staviti u špric i ukrasiti tortu.
Možete je ukrasiti i drugačije. Ja sam je preliva la cokoladom a okolo stavljala slag... Mislim da je tako čak i ukusnija.
Šta god izabrali nećete pogrešiti. Torta je lepa, dekorativno, dobro se seče...
Prijatno! 😊
Savet
Tortu možete praviti sa orasima... Kako ko više voli...
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 20 osoba
6 Belanaca
6 supena kašika Secera
6 supena kašika Lešnika
3 supena kašika Brasna
12 Zumanaca
200 g Secera
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
3 supena kašika Brasna
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 l Mleka
250 g Margarina
100 g C Šećer u prahu 250g
2 Jaja
100 g Secera
1 dl Mleka
100 g Čokolade
125 g Margarina
150 g Mlevenog keksa
200 g Mlevenih lesnika
4 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Belanca umutiti sa secerom pa špatulom umesati lesnik i brašno. Peci na papiru za pecenje, 15-tak minuta na 180-200stepeni.
Ja ovu tortu pecem u kalupu u obliku potkovica, ali možete je praviti u kom god obliku želite. Pravila sam i okrugu i cetvrtastu.
Fil
Zumanca umutiti sa secerom i kuvati na pari dodati i mleko i nastaviti s kuvanjem. U toplo dodati margarin i cokoladu i na kraju lesnike. Smesu ostaviti da se ohladi pa napraviti kuglice.
Slaganje torte
Na prvu koru namazati polovinu fila. Poredjati kuglice pa premazati ostatkom fila. Zatim staviti drugu koru i ostatkom fila poravnati tortu po obodu. Tortu ostaviti da se lepo stegne.
Ukrasavanje
Umutiti slag, staviti u špric i ukrasiti tortu.
Možete je ukrasiti i drugačije. Ja sam je preliva la cokoladom a okolo stavljala slag... Mislim da je tako čak i ukusnija.
Šta god izabrali nećete pogrešiti. Torta je lepa, dekorativno, dobro se seče...
Prijatno! 😊
Savet
Tortu možete praviti sa orasima... Kako ko više voli...