Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 10 osoba
Junetinu
2,5 kg
junećeg panfleka
200 g
dimljene slanine
200 g
kačkavalja
malo malo
soli
Priprema
Priprema
Junetinu posolite i ostavite ga da prenoći u frižideru. Sutradan ga raširite na podlozi i na njega ređajte red slanine, pa red kačkavalja... Zatim meso urolajte i dobro uvežite kanapom ili ga stavite u mrežicu za rolovanje. Pripremljen rolat umotajte u aluminijumsku foliju, pa stavite u pleh i okolo sipajte malo vode. Pecite na 250C 150 min, a onda otvorite foliju i pecite još pola sata na 200C. Rolat isecite na kolutove tek kad se potpuno ohladi.
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 10 osoba
2,5 kg junećeg panfleka
200 g dimljene slanine
200 g kačkavalja
malo malo soli
Priprema
Priprema
Junetinu posolite i ostavite ga da prenoći u frižideru. Sutradan ga raširite na podlozi i na njega ređajte red slanine, pa red kačkavalja... Zatim meso urolajte i dobro uvežite kanapom ili ga stavite u mrežicu za rolovanje. Pripremljen rolat umotajte u aluminijumsku foliju, pa stavite u pleh i okolo sipajte malo vode. Pecite na 250C 150 min, a onda otvorite foliju i pecite još pola sata na 200C. Rolat isecite na kolutove tek kad se potpuno ohladi.