Sastojci

Za 4 osoba

Meso

1 veći kg Odrezak svinjskog filea

2 supena kašika Senfa

1 prstohvat/a So

1 prstohvat/a Sušeni ili sveži peršun

1 supena kašika Ulja

1 prstohvat/a Bibera

Krompir

20 komad/a Krompira

1 prstohvat/a Beli luk u prahu

1 supena kašika Soli

Priprema

Meso

Svinjski file ostaviti sa navedenim sastojcima u marinadu preko noći u frižideru. Zatim meso ostaviti u vatrostalnoj činiji.

Pečenje mesa

Meso peći sat vremena na 170°C prekriveno folijom. Zatm skinuti foliju i peći još 10 minuta.

Krompir

Krompir uvaljati u navedene začine ili po ukusu. Seći ih na kriške. Zatim meso izvaditi iz vatrostalne posude a staviti krompir i peći na 200°C oko pola sata.

Meso i krompir

Ubaciti meso u krompir ostalu marinadu preliti preko mesa. I peći još 10 minuta.