Svinjski file ostaviti sa navedenim sastojcima u marinadu preko noći u frižideru. Zatim meso ostaviti u vatrostalnoj činiji.
Pečenje mesa
Meso peći sat vremena na 170°C prekriveno folijom. Zatm skinuti foliju i peći još 10 minuta.
Krompir
Krompir uvaljati u navedene začine ili po ukusu. Seći ih na kriške. Zatim meso izvaditi iz vatrostalne posude a staviti krompir i peći na 200°C oko pola sata.
Meso i krompir
Ubaciti meso u krompir ostalu marinadu preliti preko mesa. I peći još 10 minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
1 veći kg Odrezak svinjskog filea
2 supena kašika Senfa
1 prstohvat/a So
1 prstohvat/a Sušeni ili sveži peršun
1 supena kašika Ulja
1 prstohvat/a Bibera
20 komad/a Krompira
1 prstohvat/a Beli luk u prahu
1 supena kašika Soli
Priprema
Meso
Svinjski file ostaviti sa navedenim sastojcima u marinadu preko noći u frižideru. Zatim meso ostaviti u vatrostalnoj činiji.
Pečenje mesa
Meso peći sat vremena na 170°C prekriveno folijom. Zatm skinuti foliju i peći još 10 minuta.
Krompir
Krompir uvaljati u navedene začine ili po ukusu. Seći ih na kriške. Zatim meso izvaditi iz vatrostalne posude a staviti krompir i peći na 200°C oko pola sata.
Meso i krompir
Ubaciti meso u krompir ostalu marinadu preliti preko mesa. I peći još 10 minuta.
Tagovi