Za 6 osoba
400 g Mleveno meso
500 g Krompir
1 komad/a Crni luk
1 komad/a Ljubičasti luk
2 komad/a Jaja
- malo Biber
1 supena kašika Mešavina začina
1 supena kašika Kisela pavlaka
- malo Mleko
Krompir
Krompir očistiti i iseći na kolutove. Dodati malo mešavine začina, izmešati i pola staviti u nauljenu vatrostalnu činiju.
Meso
U meso dodati jaje, biber i mešavinu začina. Sve sjediniti i staviti preko krompira.
Luk
Očistiti luk i iseći ga na rebarca. Rasporediti ga preko mesa.
Završni deo
Preko luka staviti drugu polovinu krompira, prekriti folijom i peći na 175 stepeni.
Preliv
Umutiti jaja, pavlaku i mleko.
Finiširanje
Pečenu musaku preliti i vratiti u rernu bez folije jos 10 minuta.
Pečena
Pečenu musaku ostaviti da se prohladi i služiti.
Sastojci
Za 6 osoba
400 g Mleveno meso
500 g Krompir
1 komad/a Crni luk
1 komad/a Ljubičasti luk
2 komad/a Jaja
- malo Biber
1 supena kašika Mešavina začina
2 komad/a Jaja
1 supena kašika Kisela pavlaka
- malo Mleko
Priprema
Krompir
Krompir očistiti i iseći na kolutove. Dodati malo mešavine začina, izmešati i pola staviti u nauljenu vatrostalnu činiju.
Meso
U meso dodati jaje, biber i mešavinu začina. Sve sjediniti i staviti preko krompira.
Luk
Očistiti luk i iseći ga na rebarca. Rasporediti ga preko mesa.
Završni deo
Preko luka staviti drugu polovinu krompira, prekriti folijom i peći na 175 stepeni.
Preliv
Umutiti jaja, pavlaku i mleko.
Finiširanje
Pečenu musaku preliti i vratiti u rernu bez folije jos 10 minuta.
Pečena
Pečenu musaku ostaviti da se prohladi i služiti.
Tagovi