Sastojci

Za 6 osoba

Potrebni sastojci

400 g Mleveno meso

500 g Krompir

1 komad/a Crni luk

1 komad/a Ljubičasti luk

2 komad/a Jaja

- malo Biber

1 supena kašika Mešavina začina

Preliv

2 komad/a Jaja

1 supena kašika Kisela pavlaka

- malo Mleko

Priprema

Krompir

Krompir očistiti i iseći na kolutove. Dodati malo mešavine začina, izmešati i pola staviti u nauljenu vatrostalnu činiju.

Meso

U meso dodati jaje, biber i mešavinu začina. Sve sjediniti i staviti preko krompira.

Luk

Očistiti luk i iseći ga na rebarca. Rasporediti ga preko mesa.

Završni deo

Preko luka staviti drugu polovinu krompira, prekriti folijom i peći na 175 stepeni.

Preliv

Umutiti jaja, pavlaku i mleko.

Finiširanje

Pečenu musaku preliti i vratiti u rernu bez folije jos 10 minuta.

Pečena

Pečenu musaku ostaviti da se prohladi i služiti.