Za pripremu djuveća crni luk oljuštite i sitno isecite. Ulje naspite u dublji tiganj pa stavite luk da se dinsta oko 10 minuta, uz povremeno podlivanje sa po malo vode.
Papriku očistite, operite i isecite na kockice (najbolje je ako imate paprike raznih boja crvenu, zelenu, žutu, lepše će djuveč izgledati). Dodajte papriku u tiganj i nastavite dinstati dok paprika ne omekša.
Paradajiz prelite vrelom vodom da se popari, oljuštite paradajiz i isecite na kocke. Stavite ga u tiganj pa nastavite krčkati dok se sve lepo ne sjedini.
Umutite viljuškom jaja kao za kajganu. Djuveč posolite, dodajte jaja, kratko promešajte, kuvajte par minuta, sklonite sa ringle i poslužite toplo.
Sastojci
Za 6 osoba
+ + +
Priprema
Priprema
crni luk2gl
paprika6kom
paradajiz5kom
jaja4kom
ulje2sk
so1.5kk
Za pripremu djuveća crni luk oljuštite i sitno isecite. Ulje naspite u dublji tiganj pa stavite luk da se dinsta oko 10 minuta, uz povremeno podlivanje sa po malo vode.
Papriku očistite, operite i isecite na kockice (najbolje je ako imate paprike raznih boja crvenu, zelenu, žutu, lepše će djuveč izgledati). Dodajte papriku u tiganj i nastavite dinstati dok paprika ne omekša.
Paradajiz prelite vrelom vodom da se popari, oljuštite paradajiz i isecite na kocke. Stavite ga u tiganj pa nastavite krčkati dok se sve lepo ne sjedini.
Umutite viljuškom jaja kao za kajganu. Djuveč posolite, dodajte jaja, kratko promešajte, kuvajte par minuta, sklonite sa ringle i poslužite toplo.
Tagovi