Sastojci

Za 6 osoba

+

+ + +

Priprema

Priprema

crni luk2gl

paprika6kom

paradajiz5kom

jaja4kom

ulje2sk

so1.5kk

Za pripremu djuveća crni luk oljuštite i sitno isecite. Ulje naspite u dublji tiganj pa stavite luk da se dinsta oko 10 minuta, uz povremeno podlivanje sa po malo vode.

Papriku očistite, operite i isecite na kockice (najbolje  je ako imate paprike raznih boja crvenu, zelenu, žutu, lepše će djuveč izgledati). Dodajte papriku u tiganj i nastavite dinstati dok paprika ne omekša.

Paradajiz prelite vrelom vodom da se popari, oljuštite paradajiz i isecite na kocke. Stavite ga u tiganj pa nastavite krčkati dok se sve lepo ne sjedini.

Umutite viljuškom jaja kao za kajganu. Djuveč posolite, dodajte jaja, kratko promešajte, kuvajte par minuta, sklonite sa ringle i poslužite toplo.