Umutite belanaca u čvrst sneg, potom dodajte šećer i vanilin šećer i mutite još nekoliko minuta dok ne dobijete čvrstu smesu. Potom dodajte žumanca i mutite još minut. Dodajte brašno i nastavite ručno (žicom) da mutite još 2-3 minuta. Smesu razlijete u pleh cca 40×30 i pecite dok ne dobije finu braon boju (otprilike 5-7 minuta na 200°C).
Filovanje rolata
Ispečenu koricu umotajte zajedno sa mokrom krpom u rolat. Pekmez i čokoladu otopite u mikrotalasnoj (30s) i dodajte 1 kašičicu arome vanile. Rolat odmotajte, premažite filom i ponovo umotajte. Ostavite ga da se 'stabilizuje' na hladnom još 10-15 minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
4 komad/a Jaja
4 supena kašika Šećer
4 supena kašika Brašno T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
4 supena kašika Pekmez
50 g Čokolada
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Umutite belanaca u čvrst sneg, potom dodajte šećer i vanilin šećer i mutite još nekoliko minuta dok ne dobijete čvrstu smesu. Potom dodajte žumanca i mutite još minut. Dodajte brašno i nastavite ručno (žicom) da mutite još 2-3 minuta. Smesu razlijete u pleh cca 40×30 i pecite dok ne dobije finu braon boju (otprilike 5-7 minuta na 200°C).
Filovanje rolata
Ispečenu koricu umotajte zajedno sa mokrom krpom u rolat. Pekmez i čokoladu otopite u mikrotalasnoj (30s) i dodajte 1 kašičicu arome vanile. Rolat odmotajte, premažite filom i ponovo umotajte. Ostavite ga da se 'stabilizuje' na hladnom još 10-15 minuta.
Tagovi