Meso iseckati na kockice, iseckati luk, šargarepu na kolutove i šampinjone na listiće.
Gulaš
U krčka sipati mast ili ulje. Staviti polovinu luka, šargarepe šampinjona pa polovinu mesa, zatim začiniti sve. Sastojcima po želji. Ponoviti sve još jednom. Na kraju staviti nekoliko listića lovora. Naliti vodom da prekrije sve. Poklopiti i ostaviti da se krčka bez mešanja. Gulaš obično stavim uveče oko 22h i kuvam ga do 9h. Zatim staviti senf, paradajz i brašno sa malo vode. U kuvati još sat vremena.
Sastojci
Za 15 osoba
500 g Mesa od divlje svinje
500 g Mesa od domaćeg svinjskog mesa
500 g Crnog luka
300 g Šampinjona
2 komad/a Veće šargarepe
0,5 l Paradajza pasiranog
2 supena kašika Masti ili ulja
2 supena kašika Senfa
2 supena kašika Soli
2 prstohvat/a Bibera
2 supena kašika Brašna
Malo prstohvat/a Đumbira
Malo prstohvat/a Kurkume
Malo prstohvat/a Karija
Malo prstohvat/a Peršuna
Malo prstohvat/a Beli luk u prahu
Priprema
Meso
Meso iseckati na kockice, iseckati luk, šargarepu na kolutove i šampinjone na listiće.
Gulaš
U krčka sipati mast ili ulje. Staviti polovinu luka, šargarepe šampinjona pa polovinu mesa, zatim začiniti sve. Sastojcima po želji. Ponoviti sve još jednom. Na kraju staviti nekoliko listića lovora. Naliti vodom da prekrije sve. Poklopiti i ostaviti da se krčka bez mešanja. Gulaš obično stavim uveče oko 22h i kuvam ga do 9h. Zatim staviti senf, paradajz i brašno sa malo vode. U kuvati još sat vremena.
Tagovi