Sastojci

Za 15 osoba

Za gulaš

500 g Mesa od divlje svinje

500 g Mesa od domaćeg svinjskog mesa

500 g Crnog luka

300 g Šampinjona

2 komad/a Veće šargarepe

0,5 l Paradajza pasiranog

2 supena kašika Masti ili ulja

2 supena kašika Senfa

2 supena kašika Soli

2 prstohvat/a Bibera

2 supena kašika Brašna

Malo prstohvat/a Đumbira

Malo prstohvat/a Kurkume

Malo prstohvat/a Karija

Malo prstohvat/a Peršuna

Malo prstohvat/a Beli luk u prahu

Priprema

Meso

Meso iseckati na kockice, iseckati luk, šargarepu na kolutove i šampinjone na listiće.

Gulaš

U krčka sipati mast ili ulje. Staviti polovinu luka, šargarepe šampinjona pa polovinu mesa, zatim začiniti sve. Sastojcima po želji. Ponoviti sve još jednom. Na kraju staviti nekoliko listića lovora. Naliti vodom da prekrije sve. Poklopiti i ostaviti da se krčka bez mešanja. Gulaš obično stavim uveče oko 22h i kuvam ga do 9h. Zatim staviti senf, paradajz i brašno sa malo vode. U kuvati još sat vremena.