Pileće belo meso isecite na štapiće i grilujte ga na vrelom ulju sedam-osam minuta.Izvadite piletinu i u istom gril tiganju stavite isecenu slaninu na listice dok ne postane hrskava. Skuvajte jaja. Za preliv sjedinite maslinovo ulje, senf, limunov sok, so, biber i balsamiko sirće. U veću činiju stavite salatu isečenu na sitnije komade, grilovanu piletinu i tvrdo kuvana jaja isečena na četvrtine i slaninu. Salatu prelijte pripremljenim prelivom, te ukrasite čeri paradajzom, krutonima i rendanim parmezanom.
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad/a Limun
2 prstohvat/a Biber
450 g Pileci file
200 g Slanina
150 ml Maslinovo ulje
50 g Parmezan
10 g Senf
1 komad/a Zelena salata
3 komad/a Jaja
2 kafena kašičica Balzamiko
1 pakovanje/a Krutona
Priprema
Priprema salate
Pileće belo meso isecite na štapiće i grilujte ga na vrelom ulju sedam-osam minuta.Izvadite piletinu i u istom gril tiganju stavite isecenu slaninu na listice dok ne postane hrskava. Skuvajte jaja. Za preliv sjedinite maslinovo ulje, senf, limunov sok, so, biber i balsamiko sirće. U veću činiju stavite salatu isečenu na sitnije komade, grilovanu piletinu i tvrdo kuvana jaja isečena na četvrtine i slaninu. Salatu prelijte pripremljenim prelivom, te ukrasite čeri paradajzom, krutonima i rendanim parmezanom.
Tagovi