Sastojci

Za 4 osoba

Priprema

1 komad/a Limun

2 prstohvat/a Biber

450 g Pileci file

200 g Slanina

150 ml Maslinovo ulje

50 g Parmezan

10 g Senf

1 komad/a Zelena salata

3 komad/a Jaja

2 kafena kašičica Balzamiko

1 pakovanje/a Krutona

Priprema

Priprema salate

Pileće belo meso isecite na štapiće i grilujte ga na vrelom ulju sedam-osam minuta.Izvadite piletinu i u istom gril tiganju stavite isecenu slaninu na listice dok ne postane hrskava. Skuvajte jaja. Za preliv sjedinite maslinovo ulje, senf, limunov sok, so, biber i balsamiko sirće. U veću činiju stavite salatu isečenu na sitnije komade, grilovanu piletinu i tvrdo kuvana jaja isečena na četvrtine i slaninu. Salatu prelijte pripremljenim prelivom, te ukrasite čeri paradajzom, krutonima i rendanim parmezanom.