Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa

Sastojci

Za 20 osoba

Kora

6 komad/a Banana

Krem od bele čokolade

400 g Bela čokolada

250 g Slatka pavlaka

200 ml Kisela voda

250 g Mlečni namaz

Krem od borovnica

200 g Borovnica

4 supena kašika Šećera

2 supena kašika Dr. Oetker Gustin

Krem od malina

300 g Malina

4 supena kašika Šećera

Dekoracija

200 g Maline, kupine i borovnice

Naši proizvodi

Priprema

Kora

Banane očistiti, podeliti na četvrtine i poređati na dno kalupa.

Krem od bele čokolade

Umutiti šlag sa kiselom vodom, dodati umućenu pavlaku, rastopljenu čokoladu, mlečni namaz i želatin.

Sve lepo sjediniti.

Krem od malina

Prokuvati maline sa polovinom šećera.

Puding pomešati sa preostalim šećerom i malo vode.

Sipati umućen puding u maline, i kuvati dok se ne dobije krem. Kada se krem ohladi dodati 6 kašika belog krema.

Krem od borovnica

Sprema se na isti način kao i krem od malina.

Filovanje

Preko banana naneti deo belog krema, zatim krem od malina, ponovo beli krem i na kraju krem od borovnica.

Hladiti tortu 12 sati nakon čega je izvaditi iz kalupa.

Dekoracija

Tortu dekorisati malinama, kupinama i borovnicama.