Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa

Sastojci

Za 20 osoba

Koru

1 1/2 šolja mlevenog čokoladnog keksa

2 supena kašika rastopljenog margarina

Fil

1 kg krem sira

1 šolja šećera

2 supena kašika brašna

1 kafena kašičica ekstrakta vanile

300 g otopljene čokolade

4 komad/a jaja

Priprema

Priprema

Zagrejte rernu na 150C i podmažite pleh. Pomešajte sve sastojke za koru, rastanjite je u plehu i pecite desetak minuta. Umutite krem sir, šećer, brašno i ekstrakt vanile, dodajte rastopljenu čokoladu i liker, razbijte i jaja, dobro ih umutite, pa fil razlijte preko kore. Pecite dok se ivice ne odvoje. Pečeni i prohlađeni kolač stavite u frižider da se stegne. Istopite čokoladu sa uljem, i prelijte preko prohlađenog kolača.