Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 20 osoba
Koru
1 1/2 šolja
mlevenog čokoladnog keksa
2 supena kašika
rastopljenog margarina
Fil
1 kg
krem sira
1 šolja
šećera
2 supena kašika
brašna
1 kafena kašičica
ekstrakta vanile
300 g
otopljene čokolade
4 komad/a
jaja
Priprema
Priprema
Zagrejte rernu na 150C i podmažite pleh. Pomešajte sve sastojke za koru, rastanjite je u plehu i pecite desetak minuta. Umutite krem sir, šećer, brašno i ekstrakt vanile, dodajte rastopljenu čokoladu i liker, razbijte i jaja, dobro ih umutite, pa fil razlijte preko kore. Pecite dok se ivice ne odvoje. Pečeni i prohlađeni kolač stavite u frižider da se stegne. Istopite čokoladu sa uljem, i prelijte preko prohlađenog kolača.
Recept za nagradni konkurs: Mnoštvo ukusa za proslavu Uskrsa
Sastojci
Za 20 osoba
1 1/2 šolja mlevenog čokoladnog keksa
2 supena kašika rastopljenog margarina
1 kg krem sira
1 šolja šećera
2 supena kašika brašna
1 kafena kašičica ekstrakta vanile
300 g otopljene čokolade
4 komad/a jaja
Priprema
Priprema
Zagrejte rernu na 150C i podmažite pleh. Pomešajte sve sastojke za koru, rastanjite je u plehu i pecite desetak minuta. Umutite krem sir, šećer, brašno i ekstrakt vanile, dodajte rastopljenu čokoladu i liker, razbijte i jaja, dobro ih umutite, pa fil razlijte preko kore. Pecite dok se ivice ne odvoje. Pečeni i prohlađeni kolač stavite u frižider da se stegne. Istopite čokoladu sa uljem, i prelijte preko prohlađenog kolača.