Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 8 osoba
Potrebno je
400 g
Mesa po izboru
2 Glavice
Crni luk
2 Kom.
Paprike
2 Kom.
Paradajza
3 Kom.
Krompira
150 g
Pirinča
0 Malo
Aleve paprike,peršuna ,lovorog lista
0 Po ukusu
Biber i so
Priprema
Priprema
Ako djuvec pravite sa mesom, prvo isprzite meso, moze svinjsko, telece…. po zelji. Izvadite ga kad je gotovo, pa na tom ulju przite sitno seckan luk, dodajte sargarepu secenu na tanke krugove, sitno seckanu papriku, oljusten i isecen paradajz. Paradajz isecite krupnije, da se ne bi raspao u kuvanju. Dodajte pirinac, alevu papriku po zelji, posolite, malo vegete, bibera, i na kraju krupnije secen krompir. Prespite sve u pleh, dodajte meso, nalijte toplom vodom da ogrezne, pospite persunom i zabodite nekoliko listova lovora.Stavite u rernu na 200° da se ispece.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 8 osoba
400 g Mesa po izboru
2 Glavice Crni luk
2 Kom. Paprike
2 Kom. Paradajza
3 Kom. Krompira
150 g Pirinča
0 Malo Aleve paprike,peršuna ,lovorog lista
0 Po ukusu Biber i so
Priprema
Priprema
Ako djuvec pravite sa mesom, prvo isprzite meso, moze svinjsko, telece…. po zelji. Izvadite ga kad je gotovo, pa na tom ulju przite sitno seckan luk, dodajte sargarepu secenu na tanke krugove, sitno seckanu papriku, oljusten i isecen paradajz. Paradajz isecite krupnije, da se ne bi raspao u kuvanju. Dodajte pirinac, alevu papriku po zelji, posolite, malo vegete, bibera, i na kraju krupnije secen krompir. Prespite sve u pleh, dodajte meso, nalijte toplom vodom da ogrezne, pospite persunom i zabodite nekoliko listova lovora.Stavite u rernu na 200° da se ispece.
Tagovi