Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 8 osoba

Potrebno je

400 g Mesa po izboru

2 Glavice Crni luk

2 Kom. Paprike

2 Kom. Paradajza

3 Kom. Krompira

150 g Pirinča

0 Malo Aleve paprike,peršuna ,lovorog lista

0 Po ukusu Biber i so

Priprema

Priprema

Ako djuvec pravite sa mesom, prvo isprzite meso, moze svinjsko, telece…. po zelji. Izvadite ga kad je gotovo, pa na tom ulju przite sitno seckan luk, dodajte sargarepu secenu na tanke krugove, sitno seckanu papriku, oljusten i isecen paradajz. Paradajz isecite krupnije, da se ne bi raspao u kuvanju. Dodajte pirinac, alevu papriku po zelji, posolite, malo vegete, bibera, i na kraju krupnije secen krompir. Prespite sve u pleh, dodajte meso, nalijte toplom vodom da ogrezne, pospite persunom i zabodite nekoliko listova lovora.Stavite u rernu na 200° da se ispece.