Ocistiti i iseckati glavicu crnog luka, pa ga prodinstati na malo ulja u serpici u kojoj ce se kuvati grasak, na srednjoj temperaturi. Zatim dodati ociscenu i iseckanu sargarepu i sitno iseckan beli luk. Kada se to prodinsta dodati i grasak i odmah naliti vodom da sve prekrije i jos, otprilike 2 prsta vise. Kada proključa dodati začine po ukusu, so, biber, persun.
Korak 2
Kada se povrce skuva, u posebnoj cinijici umutiti oko 2 kasike brasna, zavisi koliko gusto zelite da bude pa moze manje ili više, pola kašičice aleve paprike i nekoliko kasika vode iz serpe u kojoj se kuva grasak.
Korak 3
Umuceno brasno sipati u grasak koji vri na sporetu, neprestano mesajuci da se ne naprave grudvice od brasna. Ostaviti da vri jos malo, pa pomeriti sa ringle.
Sastojci
Za 4 osoba
450 g Smrznutog graska
1 komad/a Glavica crnog luka
2 komad/a Cena belog luka
Po ukusu So, biber, persun
1/2 kafena kašičica Aleve paprike
2 supena kašika Brasna
1 komad/a Sargarepe
Priprema
Korak 1
Ocistiti i iseckati glavicu crnog luka, pa ga prodinstati na malo ulja u serpici u kojoj ce se kuvati grasak, na srednjoj temperaturi. Zatim dodati ociscenu i iseckanu sargarepu i sitno iseckan beli luk. Kada se to prodinsta dodati i grasak i odmah naliti vodom da sve prekrije i jos, otprilike 2 prsta vise. Kada proključa dodati začine po ukusu, so, biber, persun.
Korak 2
Kada se povrce skuva, u posebnoj cinijici umutiti oko 2 kasike brasna, zavisi koliko gusto zelite da bude pa moze manje ili više, pola kašičice aleve paprike i nekoliko kasika vode iz serpe u kojoj se kuva grasak.
Korak 3
Umuceno brasno sipati u grasak koji vri na sporetu, neprestano mesajuci da se ne naprave grudvice od brasna. Ostaviti da vri jos malo, pa pomeriti sa ringle.
Tagovi