Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno

2 komad/a Manja mlada luka

400 g Mešanog povrća ( 1 konzerva)

700 g Mlevene govedine

1 supena kašika Putera

2 supena kašika Brendija

200 g Kisele pavlake

Priprema

1.

Mladi luk očistiti, oprati i sitno iseckati. Povrće ostaviti da se ocedi. Meso posoliti i pobiberiti i napraviti 4 pljeskavice.

2.

U većem tiganju zagrejati puter. Staviti pljeskavice i peći s obe strane po 4 minuta, zatim ih staviti na jednu tacnu i pokriti. Mladi luk dinatati 4 minuta u istom tiganju. Dodati brendi i kuvati 1 minut, a zatim smanjiti vatru.

3.

Sipati pavlaku i povrće uz stalno mešanje. Kad se zagreje, ne kuvati više. U sos dodati so i biber i servirati zajedno s pljeskavicama.