Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
Potrebno
2 komad/a
Manja mlada luka
400 g
Mešanog povrća ( 1 konzerva)
700 g
Mlevene govedine
1 supena kašika
Putera
2 supena kašika
Brendija
200 g
Kisele pavlake
Priprema
1.
Mladi luk očistiti, oprati i sitno iseckati. Povrće ostaviti da se ocedi. Meso posoliti i pobiberiti i napraviti 4 pljeskavice.
2.
U većem tiganju zagrejati puter. Staviti pljeskavice i peći s obe strane po 4 minuta, zatim ih staviti na jednu tacnu i pokriti. Mladi luk dinatati 4 minuta u istom tiganju. Dodati brendi i kuvati 1 minut, a zatim smanjiti vatru.
3.
Sipati pavlaku i povrće uz stalno mešanje. Kad se zagreje, ne kuvati više. U sos dodati so i biber i servirati zajedno s pljeskavicama.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
2 komad/a Manja mlada luka
400 g Mešanog povrća ( 1 konzerva)
700 g Mlevene govedine
1 supena kašika Putera
2 supena kašika Brendija
200 g Kisele pavlake
Priprema
1.
Mladi luk očistiti, oprati i sitno iseckati. Povrće ostaviti da se ocedi. Meso posoliti i pobiberiti i napraviti 4 pljeskavice.
2.
U većem tiganju zagrejati puter. Staviti pljeskavice i peći s obe strane po 4 minuta, zatim ih staviti na jednu tacnu i pokriti. Mladi luk dinatati 4 minuta u istom tiganju. Dodati brendi i kuvati 1 minut, a zatim smanjiti vatru.
3.
Sipati pavlaku i povrće uz stalno mešanje. Kad se zagreje, ne kuvati više. U sos dodati so i biber i servirati zajedno s pljeskavicama.