Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 6 osoba
Sastojci
1/2 kg
Boranija
1 komad/a
Crni luk
2-3 cen
Beli luk
1/2 kg
Svinjsko,junece ili pilece meso
2 komad/a
Šargarepa
3-4 komad/a
Krompir
po ukusu
So,Biber
2 kafena kašičica
Paprika u prahu
po potrebi
Ulje i voda
Priprema
Priprema
Izdinstati sitno seckan crni i beli luk na malo ulja, dodati sargarepu isecenu na kolutice. Kada malo omeksa dodati meso a potom i boraniju. Zatim dodati i biber i malo vode.
Malo se prodinsta ili proprzi par minuta.Doliti vode koliko da predje preko mesa i boranije i kuvati dok meso ne omekne.
Na pola kuvanja dodati oljusten i iseckan na komadice krompir.
Kuvanje
Kada je meso skoro skroz kuvano odnosno meko nalijemo jos vode ukoliko je potrebnp(ne previse tek da pokrije, posolimo(so dodajemo tek kad se meso skuva da ne bibilo zilavo),dodamo i crvenu papriku u prahu i zaklopimo da se boranija skuva.
Serviranje
Kada je meso meko a boranija i krompir kuvani, skinemo sa vatre i otklopimo da se malo prohladi.
Sluziti toplo.
Neko voli da doda malo sirceta zbog kiselosti mi dodamo kasiku-dve pavlake.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 6 osoba
1/2 kg Boranija
1 komad/a Crni luk
2-3 cen Beli luk
1/2 kg Svinjsko,junece ili pilece meso
2 komad/a Šargarepa
3-4 komad/a Krompir
po ukusu So,Biber
2 kafena kašičica Paprika u prahu
po potrebi Ulje i voda
Priprema
Priprema
Izdinstati sitno seckan crni i beli luk na malo ulja, dodati sargarepu isecenu na kolutice. Kada malo omeksa dodati meso a potom i boraniju. Zatim dodati i biber i malo vode.
Malo se prodinsta ili proprzi par minuta.Doliti vode koliko da predje preko mesa i boranije i kuvati dok meso ne omekne.
Na pola kuvanja dodati oljusten i iseckan na komadice krompir.
Kuvanje
Kada je meso skoro skroz kuvano odnosno meko nalijemo jos vode ukoliko je potrebnp(ne previse tek da pokrije, posolimo(so dodajemo tek kad se meso skuva da ne bibilo zilavo),dodamo i crvenu papriku u prahu i zaklopimo da se boranija skuva.
Serviranje
Kada je meso meko a boranija i krompir kuvani, skinemo sa vatre i otklopimo da se malo prohladi.
Sluziti toplo.
Neko voli da doda malo sirceta zbog kiselosti mi dodamo kasiku-dve pavlake.
Prijatno
Tagovi