Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

1/2 kg Boranija

1 komad/a Crni luk

2-3 cen Beli luk

1/2 kg Svinjsko,junece ili pilece meso

2 komad/a Šargarepa

3-4 komad/a Krompir

po ukusu So,Biber

2 kafena kašičica Paprika u prahu

po potrebi Ulje i voda

Priprema

Priprema

Izdinstati sitno seckan crni i beli luk na malo ulja, dodati sargarepu isecenu na kolutice. Kada malo omeksa dodati meso a potom i boraniju. Zatim dodati i biber i malo vode.

Malo se prodinsta ili proprzi par minuta.Doliti vode koliko da predje preko mesa i boranije i kuvati dok meso ne omekne.

Na pola kuvanja dodati oljusten i iseckan na komadice krompir.

Kuvanje

Kada je meso skoro skroz kuvano odnosno meko nalijemo jos vode ukoliko je potrebnp(ne previse tek da pokrije, posolimo(so dodajemo tek kad se meso skuva da ne bibilo zilavo),dodamo i crvenu papriku u prahu i zaklopimo da se boranija skuva.

Serviranje

Kada je meso meko a boranija i krompir kuvani,  skinemo sa vatre i otklopimo da se malo prohladi.

Sluziti toplo.

Neko voli da doda malo sirceta zbog kiselosti mi dodamo kasiku-dve pavlake.

Prijatno