Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 3 osoba
Sastojci:
1 komad
belog pilećeg mesa (od grudi)
nekoliko komada
kiselih krastavčića
3-4 komada
šargarepe
nekoliko malih glavica
ljubičastog luka (može i crni)
po ukusu
soli i ml. bibera
po želji
ljute tucane paprike
2-3 kašike
ulja
za prilog
pire krompir, kiseli krastavci, kiseli karfiol...
Priprema
Priprema:
Belo meso isecite na sitne komade, posolite, pobiberite i začinite suvim začinom i ljutom tucanom paprikom. Izmešajte i ostavite da malo odstoji.
Za to vreme šargarepu kratko obarite u slanoj vodi i isecite na kolutove. Ljubičasti luk isecite na četvrtine a ukoliko je krupniji na manje komade.
Na drveni rašnjić naizmenično ređajte, komad mesa, komad šargarepe, komad luka i tako redom dok se ceo ražnjić ne popuni. Ponovote postupak i sa ostalim drvenim ražnjićima pa ih sve prelijte sa malo ulja i ostavite nekoliko minuta da odstoje.
Ražnjiće pecite na zagrejanom roštilju ili gril tiganju, neprestano ih okrećući kako bi se ispekli sa svih strana.
Poslužite ih uz pire krompir, ukiseljeni karfiol i kisele krastavčiće ili sa drugom sezonskom salatom po vašem izboru.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 3 osoba
1 komad belog pilećeg mesa (od grudi)
nekoliko komada kiselih krastavčića
3-4 komada šargarepe
nekoliko malih glavica ljubičastog luka (može i crni)
po ukusu soli i ml. bibera
po želji ljute tucane paprike
2-3 kašike ulja
za prilog pire krompir, kiseli krastavci, kiseli karfiol...
Priprema
Priprema:
Belo meso isecite na sitne komade, posolite, pobiberite i začinite suvim začinom i ljutom tucanom paprikom. Izmešajte i ostavite da malo odstoji.
Za to vreme šargarepu kratko obarite u slanoj vodi i isecite na kolutove. Ljubičasti luk isecite na četvrtine a ukoliko je krupniji na manje komade.
Na drveni rašnjić naizmenično ređajte, komad mesa, komad šargarepe, komad luka i tako redom dok se ceo ražnjić ne popuni. Ponovote postupak i sa ostalim drvenim ražnjićima pa ih sve prelijte sa malo ulja i ostavite nekoliko minuta da odstoje.
Ražnjiće pecite na zagrejanom roštilju ili gril tiganju, neprestano ih okrećući kako bi se ispekli sa svih strana.
Poslužite ih uz pire krompir, ukiseljeni karfiol i kisele krastavčiće ili sa drugom sezonskom salatom po vašem izboru.
Tagovi