Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 3 osoba

Sastojci:

1 komad belog pilećeg mesa (od grudi)

nekoliko komada kiselih krastavčića

3-4 komada šargarepe

nekoliko malih glavica ljubičastog luka (može i crni)

po ukusu soli i ml. bibera

po želji ljute tucane paprike

2-3 kašike ulja

za prilog pire krompir, kiseli krastavci, kiseli karfiol...

Priprema

Priprema:

Belo meso isecite na sitne komade, posolite, pobiberite i začinite suvim začinom i ljutom tucanom paprikom. Izmešajte i ostavite da malo odstoji.

Za to vreme šargarepu kratko obarite u slanoj vodi i isecite na kolutove. Ljubičasti luk isecite na četvrtine a ukoliko je krupniji na manje komade.

Na drveni rašnjić naizmenično ređajte, komad mesa, komad šargarepe, komad luka i tako redom dok se ceo ražnjić ne popuni. Ponovote postupak i sa ostalim drvenim ražnjićima pa ih sve prelijte sa malo ulja i ostavite nekoliko minuta da odstoje.

Ražnjiće pecite na zagrejanom roštilju ili gril tiganju, neprestano ih okrećući kako bi se ispekli sa svih strana.           

Poslužite ih uz pire krompir, ukiseljeni karfiol i kisele krastavčiće ili sa drugom sezonskom salatom po vašem izboru.