Čokoladu iseći na komadiće i otopiti na pari. Odvojiti belance od žumanaca. Od belanca umutiti čvrst sneg i postepeno dodajte 100 g šećera. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Na pari pomešati žumance, 2 kašike vruće vode i 50 g šećera dok se ne dobije čvrsta masa u koju se postupno dodaju otopljena čokolada (i eventualni dodaci ukusu), zatim dodajte šlag i na kraju sneg.
Mus potom mora 4-5 sati da odstoji u frižideru. Servirati sa dve kugle sladoleda od vanile. Za dekoraciju i puniji ukus preporučujem komadiće bele čokolade i mango.
Sastojci
Za 4 osoba
200 g Čokolade (70% i vise kakaa)
5 Kom. Jaja
150 g C Šećer u prahu 250g
125 ml Slatke pavlake
2 Kugle Sladoleda od vanile
0 Malo Manga (ako volite ili drugo voće po ukusu)
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Čokoladu iseći na komadiće i otopiti na pari. Odvojiti belance od žumanaca. Od belanca umutiti čvrst sneg i postepeno dodajte 100 g šećera. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Na pari pomešati žumance, 2 kašike vruće vode i 50 g šećera dok se ne dobije čvrsta masa u koju se postupno dodaju otopljena čokolada (i eventualni dodaci ukusu), zatim dodajte šlag i na kraju sneg.
Mus potom mora 4-5 sati da odstoji u frižideru. Servirati sa dve kugle sladoleda od vanile. Za dekoraciju i puniji ukus preporučujem komadiće bele čokolade i mango.
Tagovi