Za 30 osoba
500 g šećera
23 supena kašika vode
2 supena kašika kakao praha
250 g badema - jedan deo deo iseckan , ostalo izmleveno
200 g posog keksa
80 -100 g žele bombona
2 - 3 supena kašika šećera u prahu C
Priprema kolača
Pomešati šećer, vodu, ulje, kakao prah i kuvati na srednjoj temperaturi.
Staviti u smesu bademe, izmlevene a zatim seckane.
Posle iskjlučenja ringle staviti u smesu iseckan žele.
Kad se sve ohladi, staviti u smesu keks.
Ostaviti oko 20 minuta da se ohladi.
Staviti na papir za pečenje kolača i oblikovati u rolnu ovalnog prečnika.
Uviti krajeve papira. zatim staviti u kesu i uviti krajeve kese.
Ohladiti u frižideru. Odviti i posuti šećerom u prahu. Šećer u prahu utrljati u kolač.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 30 osoba
500 g šećera
23 supena kašika vode
2 supena kašika kakao praha
250 g badema - jedan deo deo iseckan , ostalo izmleveno
200 g posog keksa
80 -100 g žele bombona
2 - 3 supena kašika šećera u prahu C
Priprema
Priprema kolača
Pomešati šećer, vodu, ulje, kakao prah i kuvati na srednjoj temperaturi.
Staviti u smesu bademe, izmlevene a zatim seckane.
Posle iskjlučenja ringle staviti u smesu iseckan žele.
Kad se sve ohladi, staviti u smesu keks.
Ostaviti oko 20 minuta da se ohladi.
Staviti na papir za pečenje kolača i oblikovati u rolnu ovalnog prečnika.
Uviti krajeve papira. zatim staviti u kesu i uviti krajeve kese.
Ohladiti u frižideru. Odviti i posuti šećerom u prahu. Šećer u prahu utrljati u kolač.
Tagovi