Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 4 osoba

Supu

4 Šolje Vode

1/3 Šolje Miso paste - od nje zavisi slanoća

1 Veći Praziluk

1 Supena kašika Morskih algi

20 g Tofu sira

0 Malo Soja sosa

1/2 Kašičice Susamovog ulja

0 Malo Povrća po vašem izboru

0 Malo Šitake i nudle - može i ne mora

Priprema

Priprema

Pustite vodu da dobro prokuva, pa u nju najpre izručite morske alge, pustite da se krčkaju dobrih 5 minuta.  Nije na odmet da ih prethodno natopite desetak minuta u šolju sa hladnom vodom, pa tek onda da ih stavite u šerpu. Nakon toga snizite temperaturu i polako jedan za drugim dodavajte i ostale navedene sastojke. Ukoliko ste planirali ubaciti i dosta povrća, najbolje je da ga prethodno zasebno skuvate, njemu ne treba duže od petnaestak minuta, na samom kraju se dodaje miso pasta u tom slučaju.  Najbolje je da kada nju dodajete, voda ne vri jer će začin u tom slučaju izgubiti svoj ukus. Pre ključanja skinite sa vatre i jelo je spremno da se služi toplo. Prijatno!