Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
Supu
4 Šolje
Vode
1/3 Šolje
Miso paste - od nje zavisi slanoća
1 Veći
Praziluk
1 Supena kašika
Morskih algi
20 g
Tofu sira
0 Malo
Soja sosa
1/2 Kašičice
Susamovog ulja
0 Malo
Povrća po vašem izboru
0 Malo
Šitake i nudle - može i ne mora
Priprema
Priprema
Pustite vodu da dobro prokuva, pa u nju najpre izručite morske alge, pustite da se krčkaju dobrih 5 minuta. Nije na odmet da ih prethodno natopite desetak minuta u šolju sa hladnom vodom, pa tek onda da ih stavite u šerpu. Nakon toga snizite temperaturu i polako jedan za drugim dodavajte i ostale navedene sastojke. Ukoliko ste planirali ubaciti i dosta povrća, najbolje je da ga prethodno zasebno skuvate, njemu ne treba duže od petnaestak minuta, na samom kraju se dodaje miso pasta u tom slučaju. Najbolje je da kada nju dodajete, voda ne vri jer će začin u tom slučaju izgubiti svoj ukus. Pre ključanja skinite sa vatre i jelo je spremno da se služi toplo. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
4 Šolje Vode
1/3 Šolje Miso paste - od nje zavisi slanoća
1 Veći Praziluk
1 Supena kašika Morskih algi
20 g Tofu sira
0 Malo Soja sosa
1/2 Kašičice Susamovog ulja
0 Malo Povrća po vašem izboru
0 Malo Šitake i nudle - može i ne mora
Priprema
Priprema
Pustite vodu da dobro prokuva, pa u nju najpre izručite morske alge, pustite da se krčkaju dobrih 5 minuta. Nije na odmet da ih prethodno natopite desetak minuta u šolju sa hladnom vodom, pa tek onda da ih stavite u šerpu. Nakon toga snizite temperaturu i polako jedan za drugim dodavajte i ostale navedene sastojke. Ukoliko ste planirali ubaciti i dosta povrća, najbolje je da ga prethodno zasebno skuvate, njemu ne treba duže od petnaestak minuta, na samom kraju se dodaje miso pasta u tom slučaju. Najbolje je da kada nju dodajete, voda ne vri jer će začin u tom slučaju izgubiti svoj ukus. Pre ključanja skinite sa vatre i jelo je spremno da se služi toplo. Prijatno!
Tagovi