Sastojci

Za 6 osoba

Potrebno je:

2 kesica/e Minut pire

1 l Voda

500 ml Mleko

50 g Margarin

2 kafena kašičica Sol

500 g Mleveno meso

2 komad/a Luk

1 komad/a Beli luk

1 komad/a Šargarepa

1 prstohvat/a Sol

1 prstohvat/a Biber

1 kafena kašičica Vegeta

3 komad/a Jaja

1 čaša Kiselo mleko

100 g Kačkavalj

Priprema

Priprema

Prema upustvu odvojeno skuvati dve kesice minut pirea i ostaviti sa strane.

Prodinstati sitno isečen crni luk sa izgnječenim belim lukom i šargarepu, pa dodati mleveno meso i začine i sve zajedno dinstati dok meso ne bude sasvim pečeno.

U podmazan pleh ili vatrostalnu činiju staviti na dno gotovo pire iz jedne kesice, a preko toga dinstano mleveno meso. Preko mesa poređajte pire iz druge kesice i stavite u rernu na 200 C 45 min.

Umutite jaja sa kiselop pavlakom i prelijte musaku koju će te zatim vratiti na još 15 minuta.

Na kraju pospite rendani kačkavalj i vratite u rernu na 5 minuta. Isključite rernu, ali ostavite musaku još malo unutra.

Tagovi