Prema upustvu odvojeno skuvati dve kesice minut pirea i ostaviti sa strane.
Prodinstati sitno isečen crni luk sa izgnječenim belim lukom i šargarepu, pa dodati mleveno meso i začine i sve zajedno dinstati dok meso ne bude sasvim pečeno.
U podmazan pleh ili vatrostalnu činiju staviti na dno gotovo pire iz jedne kesice, a preko toga dinstano mleveno meso. Preko mesa poređajte pire iz druge kesice i stavite u rernu na 200 C 45 min.
Umutite jaja sa kiselop pavlakom i prelijte musaku koju će te zatim vratiti na još 15 minuta.
Na kraju pospite rendani kačkavalj i vratite u rernu na 5 minuta. Isključite rernu, ali ostavite musaku još malo unutra.
Sastojci
Za 6 osoba
2 kesica/e Minut pire
1 l Voda
500 ml Mleko
50 g Margarin
2 kafena kašičica Sol
500 g Mleveno meso
2 komad/a Luk
1 komad/a Beli luk
1 komad/a Šargarepa
1 prstohvat/a Sol
1 prstohvat/a Biber
1 kafena kašičica Vegeta
3 komad/a Jaja
1 čaša Kiselo mleko
100 g Kačkavalj
Priprema
Priprema
Prema upustvu odvojeno skuvati dve kesice minut pirea i ostaviti sa strane.
Prodinstati sitno isečen crni luk sa izgnječenim belim lukom i šargarepu, pa dodati mleveno meso i začine i sve zajedno dinstati dok meso ne bude sasvim pečeno.
U podmazan pleh ili vatrostalnu činiju staviti na dno gotovo pire iz jedne kesice, a preko toga dinstano mleveno meso. Preko mesa poređajte pire iz druge kesice i stavite u rernu na 200 C 45 min.
Umutite jaja sa kiselop pavlakom i prelijte musaku koju će te zatim vratiti na još 15 minuta.
Na kraju pospite rendani kačkavalj i vratite u rernu na 5 minuta. Isključite rernu, ali ostavite musaku još malo unutra.
Tagovi