Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 3 osoba
Sastojci:
oko 300 gr
svinjskog mesa od buta ili plećke
1 glavica
crnog luka
1 komad
šargarepe
1 komad
paradajza
po ukusu
korena paškanata, celera i peršuna
3 komada
krompira
1 komad
paprike
2-3 čena
belog luka
2 kašike
brašna
1 kašika
aleve paprike (ja sam i malo ljute tucane)
po ukusu
soli, ml. bibera i lista peršuna
nekoliko kašika
ulja
Priprema
Priprema:
Na ulju kratko prodinstajte meso isečeno na manje komade, pa dodajte iseckan crni luk, šargarepu isečenu na kolutove, seckan paškanat i celer. Nakon nekoliko minuta dodajte brašno, sasvim kratko propržite pa dodajte alevu papriku. Nalijte vodom pa dodajte seckanu papriku, seckan paradajz, zatim krompir isečen na manje komade, so i mleveni biber. Sve dobro promešajte, poklopite i kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne omekša i krompir ne skuva. Na kraju dodajte seckan beli luk i seckan peršun. Jelo kuvajte još neki minut i poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 3 osoba
oko 300 gr svinjskog mesa od buta ili plećke
1 glavica crnog luka
1 komad šargarepe
1 komad paradajza
po ukusu korena paškanata, celera i peršuna
3 komada krompira
1 komad paprike
2-3 čena belog luka
2 kašike brašna
1 kašika aleve paprike (ja sam i malo ljute tucane)
po ukusu soli, ml. bibera i lista peršuna
nekoliko kašika ulja
Priprema
Priprema:
Na ulju kratko prodinstajte meso isečeno na manje komade, pa dodajte iseckan crni luk, šargarepu isečenu na kolutove, seckan paškanat i celer. Nakon nekoliko minuta dodajte brašno, sasvim kratko propržite pa dodajte alevu papriku. Nalijte vodom pa dodajte seckanu papriku, seckan paradajz, zatim krompir isečen na manje komade, so i mleveni biber. Sve dobro promešajte, poklopite i kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne omekša i krompir ne skuva. Na kraju dodajte seckan beli luk i seckan peršun. Jelo kuvajte još neki minut i poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Tagovi