Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 3 osoba

Sastojci:

oko 300 gr svinjskog mesa od buta ili plećke

1 glavica crnog luka

1 komad šargarepe

1 komad paradajza

po ukusu korena paškanata, celera i peršuna

3 komada krompira

1 komad paprike

2-3 čena belog luka

2 kašike brašna

1 kašika aleve paprike (ja sam i malo ljute tucane)

po ukusu soli, ml. bibera i lista peršuna

nekoliko kašika ulja

Priprema

Priprema:

 Na ulju kratko prodinstajte meso isečeno na manje komade, pa dodajte iseckan crni luk, šargarepu isečenu na kolutove, seckan paškanat i celer. Nakon nekoliko minuta dodajte brašno, sasvim kratko propržite pa dodajte alevu papriku. Nalijte vodom pa dodajte seckanu papriku, seckan paradajz, zatim krompir isečen na manje komade, so i mleveni biber. Sve dobro promešajte, poklopite i kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne omekša i krompir ne skuva. Na kraju dodajte seckan beli luk i seckan peršun. Jelo kuvajte još neki minut i poslužite toplo uz sezonsku salatu.