Krilca pre pecenja ostavitii u marinadi,bar sat vremena,jos bolje i ukusnije ce biti ako prenoce u frizideru.Krilca posolite,pobiberite.
Priprema2:
U dubljoj ciniji izmesati senf,med,ulje, i rakiju.Ostaviti malo da odstoji povremeno promesati.Zatim dodati sve ostale sastojke osim kecapa i soja sosa,ponovo ostaviti da odstoji sto duze to bolje.
Priprema3:
Odlezalo meso poslagati u tepsiju i peci u rerni zagrejanoj na 180-200º C otprilike sat vremena. Moraju se peci dosta dugo na laganoj vatri da bi se dobila hrskava kozurica,Najbolje staviti 15 minuta prekriveno folijom,a zatim uvaljati u soja sos i kecap(pazite koliko dodajete soli jer je soja sos slan).Onda zapecite krilca.
Serviranje:
Pospite seckanim mladim lukom.Kao prilog bi idealno bila samo salata jer uz ova krilca ne treba vam nista drugo.PRIJATNO
Sastojci
Za 4 osoba
1 supena kašika meda
1 supena kašika senfa,
1 dl Maslinovo ulje
0,5 dl zestokog alkoholnog pica(ili likera)
2 kafena kašičica soja sosa
1 prstohvat/a biber
1 komad/a mladog luka za dekoraciju
1 supena kašika vegeta
1 cena Beli luk
2 supena kašika Kečap
1 kg krilaca
Priprema
Priprema:
Krilca pre pecenja ostavitii u marinadi,bar sat vremena,jos bolje i ukusnije ce biti ako prenoce u frizideru.Krilca posolite,pobiberite.
Priprema2:
U dubljoj ciniji izmesati senf,med,ulje, i rakiju.Ostaviti malo da odstoji povremeno promesati.Zatim dodati sve ostale sastojke osim kecapa i soja sosa,ponovo ostaviti da odstoji sto duze to bolje.
Priprema3:
Odlezalo meso poslagati u tepsiju i peci u rerni zagrejanoj na 180-200º C otprilike sat vremena. Moraju se peci dosta dugo na laganoj vatri da bi se dobila hrskava kozurica,Najbolje staviti 15 minuta prekriveno folijom,a zatim uvaljati u soja sos i kecap(pazite koliko dodajete soli jer je soja sos slan).Onda zapecite krilca.
Serviranje:
Pospite seckanim mladim lukom.Kao prilog bi idealno bila samo salata jer uz ova krilca ne treba vam nista drugo.PRIJATNO
Tagovi