Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci:

1 supena kašika meda

1 supena kašika senfa,

1 dl Maslinovo ulje

0,5 dl zestokog alkoholnog pica(ili likera)

2 kafena kašičica soja sosa

1 prstohvat/a biber

1 komad/a mladog luka za dekoraciju

1 supena kašika vegeta

1 cena Beli luk

2 supena kašika Kečap

1 kg krilaca

Priprema

Priprema:

 Krilca pre pecenja ostavitii u marinadi,bar sat vremena,jos bolje i ukusnije ce biti ako prenoce u frizideru.Krilca posolite,pobiberite.

Priprema2:

U dubljoj ciniji izmesati senf,med,ulje, i rakiju.Ostaviti malo da odstoji povremeno promesati.Zatim dodati sve ostale sastojke osim kecapa i soja sosa,ponovo ostaviti da odstoji sto duze to bolje.

Priprema3:

Odlezalo meso poslagati u tepsiju i peci u rerni zagrejanoj na 180-200º C otprilike sat vremena. Moraju se peci dosta dugo na laganoj vatri da bi se dobila hrskava kozurica,Najbolje staviti 15 minuta prekriveno folijom,a zatim uvaljati u soja sos i kecap(pazite koliko dodajete soli jer je soja sos slan).Onda zapecite krilca.

Serviranje:

Pospite seckanim mladim lukom.Kao prilog bi idealno bila samo salata jer uz ova krilca ne treba vam nista drugo.PRIJATNO