Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
sastojci
2 komad/a
krompira
oko 10 supena kašika
belog kukuruznog brašna
oko 1 l
vode
1 supena kašika
svinjska mast
4 prstohvat/a
so
Priprema
priprema
Operite, oljuštite i isecite na manje kockice krompir. U lonac staviti vodu i krompir da se skuva. Dodajte prstohvat soli.
priprema
Kada je krompir skuvan i voda vri dodajte belog kukuruznog brašna, ali tako da brašno ostane na površini vode i pustite da vri oko 15 minuta.
priprema
Sklonite sa ringle i uz konstantno mešanje, da se razbiju grudvice, sačekajte da se zagreje mast.
priprema
Sipajte rastopljenu i vrelu mast u kačamak i konstantno mešajte.
priprema
Vratite na ringlu i uz mešanje kačamak pustite da krčka jos 10 minuta. Možete ga mešati varjačom, ali je delotvornije ako to radite gnječilicom za pire.
serviranje
Kačamak možete servirati po ukusu, odličan je uz kajmak i sir. Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
2 komad/a krompira
oko 10 supena kašika belog kukuruznog brašna
oko 1 l vode
1 supena kašika svinjska mast
4 prstohvat/a so
Priprema
priprema
Operite, oljuštite i isecite na manje kockice krompir. U lonac staviti vodu i krompir da se skuva. Dodajte prstohvat soli.
priprema
Kada je krompir skuvan i voda vri dodajte belog kukuruznog brašna, ali tako da brašno ostane na površini vode i pustite da vri oko 15 minuta.
priprema
Sklonite sa ringle i uz konstantno mešanje, da se razbiju grudvice, sačekajte da se zagreje mast.
priprema
Sipajte rastopljenu i vrelu mast u kačamak i konstantno mešajte.
priprema
Vratite na ringlu i uz mešanje kačamak pustite da krčka jos 10 minuta. Možete ga mešati varjačom, ali je delotvornije ako to radite gnječilicom za pire.
serviranje
Kačamak možete servirati po ukusu, odličan je uz kajmak i sir. Prijatno!!!
Tagovi