Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 4 osoba

sastojci

2 komad/a krompira

oko 10 supena kašika belog kukuruznog brašna

oko 1 l vode

1 supena kašika svinjska mast

4 prstohvat/a so

Priprema

priprema

Operite, oljuštite i isecite na manje kockice krompir. U lonac staviti vodu i krompir da se skuva. Dodajte prstohvat soli. 

priprema

Kada je krompir skuvan i voda vri dodajte belog kukuruznog brašna, ali tako da brašno ostane na površini vode i pustite da vri oko 15 minuta.

priprema

Sklonite sa ringle i uz konstantno mešanje, da se razbiju grudvice, sačekajte da se zagreje mast.

priprema

Sipajte rastopljenu i vrelu mast u kačamak i konstantno mešajte.

priprema

Vratite na ringlu i uz mešanje kačamak pustite da krčka jos 10 minuta. Možete ga mešati varjačom, ali je delotvornije ako to radite gnječilicom za pire.

serviranje

Kačamak možete servirati po ukusu, odličan je uz kajmak i sir. Prijatno!!!