Hleb potopite u malo mleka i nakon 2-3 minuta ocedite. Luk sitno iseckajte. U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro ih izmešajte. Pokrijte posudu i ostavite u frižider da stoji oko sat vremena.
Prženje:
U tiganj zagrejte ulje, rukama uzimajte po malo pripremljene mešavine, fotmirajte pljeskavice i pržite ih u ulju dok porumene sa obe strane. Pržene vadite i stavljajte da papirni ubrus kako bi upile eventualni višak masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu...
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 4 osoba
300 gr mlevenog pilećeg mesa
2 tanje kriške bajatog hleba
1 glavica crnog luka
1 veće jaje
po ukusu gr soli
1/2 kašičice C Soda bikarbona
po ukusu gr mlevenog bibera
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica C Prašak za pecivo
1-2 čena belog luka
1 kašika majoneza
po potrebi kašika ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese:
Hleb potopite u malo mleka i nakon 2-3 minuta ocedite. Luk sitno iseckajte. U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro ih izmešajte. Pokrijte posudu i ostavite u frižider da stoji oko sat vremena.
Prženje:
U tiganj zagrejte ulje, rukama uzimajte po malo pripremljene mešavine, fotmirajte pljeskavice i pržite ih u ulju dok porumene sa obe strane. Pržene vadite i stavljajte da papirni ubrus kako bi upile eventualni višak masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu...
Tagovi