Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 4 osoba

Smesa:

300 gr mlevenog pilećeg mesa

2 tanje kriške bajatog hleba

1 glavica crnog luka

1 veće jaje

po ukusu gr soli

1/2 kašičice C Soda bikarbona

po ukusu gr mlevenog bibera

1 kašika suvog biljnog začina

1-2 čena belog luka

1 kašika majoneza

po potrebi kašika ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema smese:

Hleb potopite u malo mleka i nakon 2-3 minuta ocedite. Luk sitno iseckajte. U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro ih izmešajte. Pokrijte posudu i ostavite u frižider da stoji oko sat vremena.

Prženje:

U tiganj zagrejte ulje, rukama uzimajte po malo pripremljene mešavine, fotmirajte pljeskavice i pržite ih u ulju dok porumene sa obe strane. Pržene vadite i stavljajte da papirni ubrus kako bi upile eventualni višak masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu...