Majstor amater: Jogurt čoko kocke – jednostavno superiorne
RECEPTI Autor:Branko Gligorić09. maj. 202112:02
Podeli:
Foto: Shutterstock
Jogurt kocke su veoma ukusan, sočan i čokoladan kolač koji se priprema brzo i bez miksera.
Jednostavna kombinacija čokolade (kakaoa), vanile i orašastih plodova, daje ovom „kocka-slatkišu“ ukus, koji će vam se zasigurno dopasti.
O AUTORU:
Ko je Majstor amater?
RECEPTI
25. feb. 2021
Isto koliko i jednostavnost, lakoća i brzina njegove pripreme. Kao ni jednu drugu, jednostavnost čini da je ova poslastica jednostavno superiorna.
Sastojci
3 šolje brašna
2 šolje šećera
3 kašike kakaoa
½ kesice praška za pecivo
1 kesica vanila šećera
naseckan orah, badem ili lešnik
3 šolje jogurta
½ šolje ulja
Napomena: 1 šolja je = 2 dl
Foto: Shutterstock
Za preliv:
120 gr čokolade
150 gr putera
10 kašika šećera
10 kašika mleka
Foto: Shutterstock
Priprema:
KORAK 1: Prvo dobro izmešati suve sastojke (brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i vanila šećer), a zatim dodati jogurt i ulje, pa sve umutiti ručnom mutilicom.
Dobijenu masu sipati u pleh ili vatrostalnu činiju, a veličina posude birati zavisno od toga koju debljinu kolača želimo. Sud prethodno malo zamastimo i pospemo sa malo brašna, ili umesto toga obložimo pek-papirom. Kolač se peče u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 35-40 min. U međuvremenu pripremiti preliv. U šerpicu staviti čokoladu, puter, šećer i mleko, a zatim uz mešanje na tihoj vatri sve rastopiti u izjednačenu glatku masu.
Sastojci
Za 16 osoba
. .
Priprema
Sastojci
Podeli :
ReceptiAutor:Branko Gligorić09. maj. 202112:02
Majstor amater: Jogurt čoko kocke – jednostavno superiorne
RECEPTI Autor:Branko Gligorić09. maj. 202112:02
Podeli:
Foto: Shutterstock
Jogurt kocke su veoma ukusan, sočan i čokoladan kolač koji se priprema brzo i bez miksera.
Jednostavna kombinacija čokolade (kakaoa), vanile i orašastih plodova, daje ovom „kocka-slatkišu“ ukus, koji će vam se zasigurno dopasti.
O AUTORU:
Ko je Majstor amater?
RECEPTI
25. feb. 2021
Isto koliko i jednostavnost, lakoća i brzina njegove pripreme. Kao ni jednu drugu, jednostavnost čini da je ova poslastica jednostavno superiorna.
Sastojci
3 šolje brašna
2 šolje šećera
3 kašike kakaoa
½ kesice praška za pecivo
1 kesica vanila šećera
naseckan orah, badem ili lešnik
3 šolje jogurta
½ šolje ulja
Napomena: 1 šolja je = 2 dl
Foto: Shutterstock
Za preliv:
120 gr čokolade
150 gr putera
10 kašika šećera
10 kašika mleka
Foto: Shutterstock
Priprema:
KORAK 1: Prvo dobro izmešati suve sastojke (brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i vanila šećer), a zatim dodati jogurt i ulje, pa sve umutiti ručnom mutilicom.
Dobijenu masu sipati u pleh ili vatrostalnu činiju, a veličina posude birati zavisno od toga koju debljinu kolača želimo. Sud prethodno malo zamastimo i pospemo sa malo brašna, ili umesto toga obložimo pek-papirom. Kolač se peče u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 35-40 min. U međuvremenu pripremiti preliv. U šerpicu staviti čokoladu, puter, šećer i mleko, a zatim uz mešanje na tihoj vatri sve rastopiti u izjednačenu glatku masu.