Sastojci

Za 4 osoba

Juneći gulaš sa noklicama

500 g junetine

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 kafena kašičica soli

1 malo bibera mlevenog

1 kafena kašičica aleve paprike

2 supena kašika paradajz pirea

1 list lorbera

Noklice

200 g Namensko brašno

1 prstohvat/a soli

1 malo vode

Priprema

Juneći gulaš sa noklicama

Iseckati luk crni i beli i propržiti. Dodati junetinu iseckanu na kockice i ostale sastojke. Naliti vodom i kuvati.

Izmeštai brašno sa vodom da bude gušće kako bi se kašičicom vadile noklice.

Noklice skuvati u vrućoj vodi sa dodatkom malo ulja, procediti .

Prilikom serviranja na tanjir možete staviti gulaš, noklice , zelenu salatu.

A možete i pomešati gulaš i noklice.

Ukoliko volite malo ljuće, onda u gulaš dodati i malo ljute mlevene paprike.