Za 4 osoba
500 g junetine
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kafena kašičica soli
1 malo bibera mlevenog
1 kafena kašičica aleve paprike
2 supena kašika paradajz pirea
1 list lorbera
200 g Namensko brašno
1 prstohvat/a soli
1 malo vode
Juneći gulaš sa noklicama
Iseckati luk crni i beli i propržiti. Dodati junetinu iseckanu na kockice i ostale sastojke. Naliti vodom i kuvati.
Izmeštai brašno sa vodom da bude gušće kako bi se kašičicom vadile noklice.
Noklice skuvati u vrućoj vodi sa dodatkom malo ulja, procediti .
Prilikom serviranja na tanjir možete staviti gulaš, noklice , zelenu salatu.
A možete i pomešati gulaš i noklice.
Ukoliko volite malo ljuće, onda u gulaš dodati i malo ljute mlevene paprike.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g junetine
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kafena kašičica soli
1 malo bibera mlevenog
1 kafena kašičica aleve paprike
2 supena kašika paradajz pirea
1 list lorbera
200 g Namensko brašno
1 prstohvat/a soli
1 malo vode
Priprema
Juneći gulaš sa noklicama
Iseckati luk crni i beli i propržiti. Dodati junetinu iseckanu na kockice i ostale sastojke. Naliti vodom i kuvati.
Izmeštai brašno sa vodom da bude gušće kako bi se kašičicom vadile noklice.
Noklice skuvati u vrućoj vodi sa dodatkom malo ulja, procediti .
Prilikom serviranja na tanjir možete staviti gulaš, noklice , zelenu salatu.
A možete i pomešati gulaš i noklice.
Ukoliko volite malo ljuće, onda u gulaš dodati i malo ljute mlevene paprike.
Tagovi