Sastojci

Za 5 osoba

Sastojci:

2 kg celo pile

1 supena kašika soli

1 kafena kašičica vegete

1 kafena kašičica bibera

1 dl ulja

4-5 komada krompira

Fil:

1 veći komad pileće džigerice

1 komad crnog luka

2 cela jaja

2-3 parčeta hleba

3-4 supene kašike griza

1 supena kašika ulja

pola kafene kašičice soli

- malo bibera

- malo peršunovog lista

Priprema

Priprema:

1. Operite pile i premažite ga mešavinom ulja, soli, vegete i bibera. Dobro ga utrljajte sa svih strana. 

2. Napravite fil: na dasci sa oštrim nožem sastružite džigericu i na taj način usitnite. Sitno naseckan crni luk pržite 3-4 minuta na ulju, skinite sa vatre i dodajte džigericu i dobro pomešajte. Ovoj masi dodajte jaja, hleb natopljen u vodi (dobro isceđen i rukama izgnječen), iseckanu vezu pešunovog lista, so, vegetu i malo bibera. Ovim filom punite pile.

3. Pile i krompiriće stavite u tepšiju, nalijte sa malo vode i prekrijte sa alu folijom. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200°C oko sat i po, posle toga skinite foliju, i vratite pile da se dopeče 15 minuta sa jedne strane i još 15 minuta sa druge strane. Prijatno!