1. Operite pile i premažite ga mešavinom ulja, soli, vegete i bibera. Dobro ga utrljajte sa svih strana.
2. Napravite fil: na dasci sa oštrim nožem sastružite džigericu i na taj način usitnite. Sitno naseckan crni luk pržite 3-4 minuta na ulju, skinite sa vatre i dodajte džigericu i dobro pomešajte. Ovoj masi dodajte jaja, hleb natopljen u vodi (dobro isceđen i rukama izgnječen), iseckanu vezu pešunovog lista, so, vegetu i malo bibera. Ovim filom punite pile.
3. Pile i krompiriće stavite u tepšiju, nalijte sa malo vode i prekrijte sa alu folijom. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200°C oko sat i po, posle toga skinite foliju, i vratite pile da se dopeče 15 minuta sa jedne strane i još 15 minuta sa druge strane. Prijatno!
Sastojci
Za 5 osoba
2 kg celo pile
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica vegete
1 kafena kašičica bibera
1 dl ulja
4-5 komada krompira
1 veći komad pileće džigerice
1 komad crnog luka
2 cela jaja
2-3 parčeta hleba
3-4 supene kašike griza
1 supena kašika ulja
pola kafene kašičice soli
- malo bibera
- malo peršunovog lista
Priprema
Priprema:
1. Operite pile i premažite ga mešavinom ulja, soli, vegete i bibera. Dobro ga utrljajte sa svih strana.
2. Napravite fil: na dasci sa oštrim nožem sastružite džigericu i na taj način usitnite. Sitno naseckan crni luk pržite 3-4 minuta na ulju, skinite sa vatre i dodajte džigericu i dobro pomešajte. Ovoj masi dodajte jaja, hleb natopljen u vodi (dobro isceđen i rukama izgnječen), iseckanu vezu pešunovog lista, so, vegetu i malo bibera. Ovim filom punite pile.
3. Pile i krompiriće stavite u tepšiju, nalijte sa malo vode i prekrijte sa alu folijom. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200°C oko sat i po, posle toga skinite foliju, i vratite pile da se dopeče 15 minuta sa jedne strane i još 15 minuta sa druge strane. Prijatno!
Tagovi