Za 4 osoba
400 g malina
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
3 supena kašika šećera
1 kafena kašičica Dr. Oetker Limun šećer
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
2 supena kašika šećera
3 supena kašika vode
Priprema voća
Maline oprati u rastvoru soda bikarbone.
U šerpu staviti maline i šećer i prokuvati ih.
Pasiranje malina
Kuvane maline pasirati.
Pasirane maline iskoristiti za tortu i kolače.
Krem od malina
Sok koji je dobijen pasiranjem malina prokuvati, i u njega umešati umućen gustin, šećer i vodu.
Mešati dok se ne dobije kremasta masa. Na kraju dodati kašičicu limun šećera.
Čuvanje krema
Krem sipati u staklenu posudu.
Upotreba
Krem se može koristiti za torte, kolače, krofne, palačinke i druga slatka testa.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
400 g malina
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
3 supena kašika šećera
1 kafena kašičica Dr. Oetker Limun šećer
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
2 supena kašika šećera
3 supena kašika vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema voća
Maline oprati u rastvoru soda bikarbone.
U šerpu staviti maline i šećer i prokuvati ih.
Pasiranje malina
Kuvane maline pasirati.
Pasirane maline iskoristiti za tortu i kolače.
Krem od malina
Sok koji je dobijen pasiranjem malina prokuvati, i u njega umešati umućen gustin, šećer i vodu.
Mešati dok se ne dobije kremasta masa. Na kraju dodati kašičicu limun šećera.
Čuvanje krema
Krem sipati u staklenu posudu.
Upotreba
Krem se može koristiti za torte, kolače, krofne, palačinke i druga slatka testa.
Tagovi