Za 8 osoba
200 ml biljne slatke pavlake
200 ml grčkog jogurta
50 g Bela čokolada
1 supena kašika Dr. Oetker Aroma vanila
400 g malina
5 supena kašika šećera
1/2 kesica/e C Puding sa ukusom maline
50 ml vode
Priprema krema od vanile
Belu čokoladu otopiti na pari sa 50 ml biljne slatke pavlake.
Ostatak pavlake umutiti do 80% gustine, dodati grčki jogurt, vanilu i otopljenu belu čokoladu.
Sve dobro promešati i masu podeliti na dva dela.
Priprema krema od malina
Maline ptokuvati sa šećerom.
Kuvane maline pasirati.
Kada se maline ohlade pomešati ih sa polovinom krema od vanile.
Priprema prelivap od malina.
Sok od pasiranih malina prokuvati.
Puding pomešati sa 1 kašikom šećera i vodom i sipati u prokuvan sok.
mešati dok se ne dobije staklast krem.
U posudu sipati naizmenično krem od vanile i krem od malina, i na kraju preko njih preliv od malina.
Hlađenje
Sladoled hladiti najmanje 10 sati.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 8 osoba
200 ml biljne slatke pavlake
200 ml grčkog jogurta
50 g Bela čokolada
1 supena kašika Dr. Oetker Aroma vanila
400 g malina
5 supena kašika šećera
1/2 kesica/e C Puding sa ukusom maline
50 ml vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema krema od vanile
Belu čokoladu otopiti na pari sa 50 ml biljne slatke pavlake.
Ostatak pavlake umutiti do 80% gustine, dodati grčki jogurt, vanilu i otopljenu belu čokoladu.
Sve dobro promešati i masu podeliti na dva dela.
Priprema krema od malina
Maline ptokuvati sa šećerom.
Kuvane maline pasirati.
Kada se maline ohlade pomešati ih sa polovinom krema od vanile.
Priprema prelivap od malina.
Sok od pasiranih malina prokuvati.
Puding pomešati sa 1 kašikom šećera i vodom i sipati u prokuvan sok.
mešati dok se ne dobije staklast krem.
U posudu sipati naizmenično krem od vanile i krem od malina, i na kraju preko njih preliv od malina.
Hlađenje
Sladoled hladiti najmanje 10 sati.
Tagovi