U šerpu sipati maslinovo ulje dodati sitno seckanu šargarepu i crni luk i dobro udinstajte.
priprema
Operite i od sitnih delova kostiju očistite juneća rebra. Kada se luk i šargarepa udinstaju dodajte kašiku aleve paprike, pustite za trenutak da porumeni i nalijte vodom. Zatim dodajte juneća rebra.
priprema
Krompir oljuštiti i iseći na kockike. Svežu crvenu papriku takodje. Sve to dodajte u šerpu sa mesom i ostavite ka krčka oko 2 sata uz dolivanje vode.
priprema
Kada se krompir skuva uzeti viljušku i jedan deo krompira izgnječiti pa vratiti u šerpu, da bi se dobio gušći saft. Dodajte so i biber i kuvati još 5 minuta. Možete dodati i malo testenine ili mlince. Prijatno!!!
Sastojci
Za 6 osoba
oko 500 g junećih rebara
1 glavica crnog luka
2 komad/a šargarepe
1 komad/a crvene sveže paprike
oko 5 komad/a krompira
2 supena kašika maslinovo ulje
1 supena kašika aleve paprike
po potrebi prstohvat/a so
po potrebi prstohvat/a biber
Priprema
priprema
U šerpu sipati maslinovo ulje dodati sitno seckanu šargarepu i crni luk i dobro udinstajte.
priprema
Operite i od sitnih delova kostiju očistite juneća rebra. Kada se luk i šargarepa udinstaju dodajte kašiku aleve paprike, pustite za trenutak da porumeni i nalijte vodom. Zatim dodajte juneća rebra.
priprema
Krompir oljuštiti i iseći na kockike. Svežu crvenu papriku takodje. Sve to dodajte u šerpu sa mesom i ostavite ka krčka oko 2 sata uz dolivanje vode.
priprema
Kada se krompir skuva uzeti viljušku i jedan deo krompira izgnječiti pa vratiti u šerpu, da bi se dobio gušći saft. Dodajte so i biber i kuvati još 5 minuta. Možete dodati i malo testenine ili mlince. Prijatno!!!
Tagovi