Sastojci

Za 6 osoba

sastojci

oko 500 g junećih rebara

1 glavica crnog luka

2 komad/a šargarepe

1 komad/a crvene sveže paprike

oko 5 komad/a krompira

2 supena kašika maslinovo ulje

1 supena kašika aleve paprike

po potrebi prstohvat/a so

po potrebi prstohvat/a biber

Priprema

priprema

U šerpu sipati maslinovo ulje dodati sitno seckanu šargarepu i crni luk i dobro udinstajte.

priprema

Operite i od sitnih delova kostiju očistite juneća rebra. Kada se luk i šargarepa udinstaju dodajte kašiku aleve paprike, pustite za trenutak da porumeni i nalijte vodom. Zatim dodajte juneća rebra.

priprema

Krompir oljuštiti i iseći na kockike. Svežu crvenu papriku takodje. Sve to dodajte u šerpu sa mesom i ostavite ka krčka oko 2 sata uz dolivanje vode.

priprema

Kada se krompir skuva uzeti viljušku i jedan deo krompira izgnječiti pa vratiti u šerpu, da bi se dobio gušći saft. Dodajte so i biber i kuvati još 5 minuta. Možete dodati i malo testenine ili mlince. Prijatno!!!