Ulupati mast, dodati jaja, šećer, prašak za pecivo i mleko. Postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Biće malo lepljivo zbog šećera. Razvući na testo ma debljinu pola prsta i vaditi čašicom ili modlicom krugove. Ređati u podmazan pleh ili pleh obložen pek papirom na 200°C oko 10 minuta. Kad porumene gotove su.
Priprema fila
Razmutiti puding u mleku. Ostatak mleka sa šećerom staviti na vatru da proključa. Kad proključa dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U ohladjen fil dodati margarin.
Filovanje
Pošto se prilikom pečenja neke korice više dignu neke manje, upariti slične korice filovati jednu i prekriti drugom. Umakati ihu glazuru od čokolade.
Savet
Pre stavljanja glazure, ostavite išlere u frižideru da se ohlade, a glazura neka bude topla. Zbog te razlike toplo hladno čokolada će se odmah stegnuti pa vam neće kapljati sa strane. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 50 osoba
200 g Masti
Oko 1/2 kg Brašno T-500
150 g Šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 komad/a Jaja
2 supena kašika Mleka
1 l Mleka
100 g Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
6 supena kašika Šećera
1 komad/a Margarin
100 g Čokolade
3-4 supena kašika Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema korica
Ulupati mast, dodati jaja, šećer, prašak za pecivo i mleko. Postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Biće malo lepljivo zbog šećera. Razvući na testo ma debljinu pola prsta i vaditi čašicom ili modlicom krugove. Ređati u podmazan pleh ili pleh obložen pek papirom na 200°C oko 10 minuta. Kad porumene gotove su.
Priprema fila
Razmutiti puding u mleku. Ostatak mleka sa šećerom staviti na vatru da proključa. Kad proključa dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U ohladjen fil dodati margarin.
Filovanje
Pošto se prilikom pečenja neke korice više dignu neke manje, upariti slične korice filovati jednu i prekriti drugom. Umakati ihu glazuru od čokolade.
Savet
Pre stavljanja glazure, ostavite išlere u frižideru da se ohlade, a glazura neka bude topla. Zbog te razlike toplo hladno čokolada će se odmah stegnuti pa vam neće kapljati sa strane. Prijatno!
Tagovi