Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 50 osoba

Korice

200 g Masti

Oko 1/2 kg Brašno T-500

150 g Šećera

2 komad/a Jaja

2 supena kašika Mleka

Fil

1 l Mleka

6 supena kašika Šećera

1 komad/a Margarin

Glazura

100 g Čokolade

3-4 supena kašika Ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema korica

Ulupati mast, dodati jaja, šećer, prašak za pecivo i mleko. Postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Biće malo lepljivo zbog šećera. Razvući na testo ma debljinu pola prsta i vaditi čašicom ili modlicom krugove. Ređati u podmazan pleh ili pleh obložen pek papirom na 200°C oko 10 minuta. Kad porumene gotove su.

Priprema fila

Razmutiti puding u mleku. Ostatak mleka sa šećerom staviti na vatru da proključa. Kad proključa dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U ohladjen fil dodati margarin.

Filovanje

Pošto se prilikom pečenja neke korice više dignu neke manje, upariti slične korice filovati jednu i prekriti drugom. Umakati ihu glazuru od čokolade.

Savet

Pre stavljanja glazure, ostavite išlere u frižideru da se ohlade, a glazura neka bude topla. Zbog te razlike toplo hladno čokolada će se odmah stegnuti pa vam neće kapljati sa strane. Prijatno!