Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
Smesa
1 kg
Mleveno meso
1 kg
Krompir
Po ukusu kafena kašičica
Mešavine začina
2 komad/a
Crnog luka
2 komad/a
Žumanca
Prženje
Malo nekoliko
Brašna
Nekoliko nekoliko
Jaja
Malo malo
Prezli
Priprema
Priprema
Krompir oljuštiti, iseći na kolutove i obariti. Ocediti ga i ispasirati kao za pire. Možete u ovu svrhu koristiti i pire krompir ako vam je preostalo od ručka. Pomešati sa mlevenim mesom (možete staviti i mešano meso ako više volite). Luk oljuštiti i sotno ga iseckati pa dodati u smesu. Dodati začine, sve dobro sjediniti pa dodati žukanca. Smesu ostaviti u frižider da se malo stegne.
Prženje
Formirati od smese male ćevapčiće, valjati ih u brašno, pa u jaja, pa u prezle i pržiti na vrelom ulju.
Kao prilog možete poslužiti krompiriće ili rusku salatu koja se po nama najbolje slaže uz ovo jelo. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Mleveno meso
1 kg Krompir
Po ukusu kafena kašičica Mešavine začina
2 komad/a Crnog luka
2 komad/a Žumanca
Malo nekoliko Brašna
Nekoliko nekoliko Jaja
Malo malo Prezli
Priprema
Priprema
Krompir oljuštiti, iseći na kolutove i obariti. Ocediti ga i ispasirati kao za pire. Možete u ovu svrhu koristiti i pire krompir ako vam je preostalo od ručka. Pomešati sa mlevenim mesom (možete staviti i mešano meso ako više volite). Luk oljuštiti i sotno ga iseckati pa dodati u smesu. Dodati začine, sve dobro sjediniti pa dodati žukanca. Smesu ostaviti u frižider da se malo stegne.
Prženje
Formirati od smese male ćevapčiće, valjati ih u brašno, pa u jaja, pa u prezle i pržiti na vrelom ulju.
Kao prilog možete poslužiti krompiriće ili rusku salatu koja se po nama najbolje slaže uz ovo jelo. Prijatno!
Tagovi