Pileće belo meso izlupati staviti kajmak i uviti u rolnicu, ili izdubiti parče piletine pa napuniti kajmakom. Začiniti,urolaovati u tanko sečenu slaninu, pripremljenu piletinu prči na zagrejanom tiganju.
Nadev od tikvica i pečuraka
Na zagrejanom ulju preprziti crni luk pečurke,tikvice iseckane na štapiće.Kada je dobro izdinstano naliti pavlaku za kuvanje. Začiniti vegetom,biberom i bosiljkom po ukusu. Po zelji se mogu staviti rolnice da se jos malo sve zajedno prokrčka, dodati sitno iseckan peršunov list.
Testenina
Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti i staviti u posudu sa povrćem i piletinom da malo prokrčka. Servirati po želji.
Sastojci
Za 1 osoba
250 g Piletina
60 g Kajmak
100 g Dimljene slanine
1 prstohvat/a Vegeta
100 g Testenine (taljatele)
50 g Crni lik
50 g Tikvice
50-100 g Pečurke
1 kafena kašičica Vegeta
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a Bosiljak
1 dl Pavlaka za kuvanje
1 prstohvat/a List peršuna
Priprema
Punjena piletina
Pileće belo meso izlupati staviti kajmak i uviti u rolnicu, ili izdubiti parče piletine pa napuniti kajmakom. Začiniti,urolaovati u tanko sečenu slaninu, pripremljenu piletinu prči na zagrejanom tiganju.
Nadev od tikvica i pečuraka
Na zagrejanom ulju preprziti crni luk pečurke,tikvice iseckane na štapiće.Kada je dobro izdinstano naliti pavlaku za kuvanje. Začiniti vegetom,biberom i bosiljkom po ukusu. Po zelji se mogu staviti rolnice da se jos malo sve zajedno prokrčka, dodati sitno iseckan peršunov list.
Testenina
Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti i staviti u posudu sa povrćem i piletinom da malo prokrčka. Servirati po želji.
👨🍳 Prijatno 👨🍳
Tagovi