Sastojci

Za 1 osoba

Punjena piletina

250 g Piletina

60 g Kajmak

100 g Dimljene slanine

1 prstohvat/a Vegeta

Taljatele

100 g Testenine (taljatele)

50 g Crni lik

50 g Tikvice

50-100 g Pečurke

1 kafena kašičica Vegeta

1 prstohvat/a Biber

1 prstohvat/a Bosiljak

1 dl Pavlaka za kuvanje

1 prstohvat/a List peršuna

Priprema

Punjena piletina

Pileće belo meso izlupati staviti kajmak i uviti u rolnicu, ili izdubiti parče piletine pa napuniti kajmakom. Začiniti,urolaovati u tanko sečenu slaninu, pripremljenu piletinu prči na zagrejanom tiganju.

Nadev od tikvica i pečuraka

Na zagrejanom ulju preprziti crni luk pečurke,tikvice iseckane na štapiće.Kada je dobro izdinstano naliti pavlaku za kuvanje. Začiniti vegetom,biberom i bosiljkom po ukusu. Po zelji se mogu staviti rolnice da se jos malo sve zajedno prokrčka, dodati sitno iseckan peršunov list.

Testenina

Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti i staviti u posudu sa povrćem i piletinom da malo prokrčka. Servirati po želji.

👨‍🍳 Prijatno 👨‍🍳