Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

3 komad/a Tikvice

1/2 kafena kašičica Beli luk u prahu

- malo Bibera

1/2 kafena kašičica Tucana paprika

1/2 kg Mleveno meso

50 gr Griza

po potrebi So,Vegeta...

50 gr Trapista

Preliv

1/2 l Mleko

2 supena kašika Brašno T-400

po zelji So,Vegeta,Biber

2 supena kašika Origana

po potrebi Ulje

Priprema

Priprema tikvica

Tikvice oprati, oljuštiti i iseći na polovine po dužini i izdubiti unutrasnjost. Treba da ostanu camcici za punjenje tikvica. Posoliti ih.

Dodavanje griza

Zatih u svaku ravnometno staviti po dve kafene kasikice griza. Jer tokom pecenja tikvica otpusta vodu a griz ce je upiti.

Priprema mesa

Meso posoliti pa dodati vegetu i biber, zatim mleveni beli luk i tucanu papriku.Sve dobro sjediniti.

Dinstanje mesa

U meso dodati izdrendanu sargarepu i sve zajedno upržiti na umerenoj vatri.

Punjenje tikvica

Polovine tikvica, campice puniti sa pripremljenim mesom.

Preko sir

Izrendati trapist preko svake napunjene tikvice.

Priprema preliva

Mleko staviti da se skuva pa mu dodati prethodno umuceno brasno sa mlekom i zacinima (Besamel).Skuvati da bude gusto.

Preliti preko svake tikvice a zatim odozgore posuti sa origanom....

Pecenje

Tikvice su spremne za pecenje.Rernu zagrejati na 200 C i staviti da se zapeku.

Sluziti toplo.

Prijatno!!!