Za 4 osoba
3 komad/a Tikvice
1/2 kafena kašičica Beli luk u prahu
- malo Bibera
1/2 kafena kašičica Tucana paprika
1/2 kg Mleveno meso
50 gr Griza
po potrebi So,Vegeta...
50 gr Trapista
1/2 l Mleko
2 supena kašika Brašno T-400
po zelji So,Vegeta,Biber
2 supena kašika Origana
po potrebi Ulje
Priprema tikvica
Tikvice oprati, oljuštiti i iseći na polovine po dužini i izdubiti unutrasnjost. Treba da ostanu camcici za punjenje tikvica. Posoliti ih.
Dodavanje griza
Zatih u svaku ravnometno staviti po dve kafene kasikice griza. Jer tokom pecenja tikvica otpusta vodu a griz ce je upiti.
Priprema mesa
Meso posoliti pa dodati vegetu i biber, zatim mleveni beli luk i tucanu papriku.Sve dobro sjediniti.
Dinstanje mesa
U meso dodati izdrendanu sargarepu i sve zajedno upržiti na umerenoj vatri.
Punjenje tikvica
Polovine tikvica, campice puniti sa pripremljenim mesom.
Preko sir
Izrendati trapist preko svake napunjene tikvice.
Priprema preliva
Mleko staviti da se skuva pa mu dodati prethodno umuceno brasno sa mlekom i zacinima (Besamel).Skuvati da bude gusto.
Preliti preko svake tikvice a zatim odozgore posuti sa origanom....
Pecenje
Tikvice su spremne za pecenje.Rernu zagrejati na 200 C i staviti da se zapeku.
Sluziti toplo.
Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
3 komad/a Tikvice
1/2 kafena kašičica Beli luk u prahu
- malo Bibera
1/2 kafena kašičica Tucana paprika
1/2 kg Mleveno meso
50 gr Griza
po potrebi So,Vegeta...
50 gr Trapista
1/2 l Mleko
2 supena kašika Brašno T-400
po zelji So,Vegeta,Biber
2 supena kašika Origana
po potrebi Ulje
Priprema
Priprema tikvica
Tikvice oprati, oljuštiti i iseći na polovine po dužini i izdubiti unutrasnjost. Treba da ostanu camcici za punjenje tikvica. Posoliti ih.
Dodavanje griza
Zatih u svaku ravnometno staviti po dve kafene kasikice griza. Jer tokom pecenja tikvica otpusta vodu a griz ce je upiti.
Priprema mesa
Meso posoliti pa dodati vegetu i biber, zatim mleveni beli luk i tucanu papriku.Sve dobro sjediniti.
Dinstanje mesa
U meso dodati izdrendanu sargarepu i sve zajedno upržiti na umerenoj vatri.
Punjenje tikvica
Polovine tikvica, campice puniti sa pripremljenim mesom.
Preko sir
Izrendati trapist preko svake napunjene tikvice.
Priprema preliva
Mleko staviti da se skuva pa mu dodati prethodno umuceno brasno sa mlekom i zacinima (Besamel).Skuvati da bude gusto.
Preliti preko svake tikvice a zatim odozgore posuti sa origanom....
Pecenje
Tikvice su spremne za pecenje.Rernu zagrejati na 200 C i staviti da se zapeku.
Sluziti toplo.
Prijatno!!!
Tagovi