Pola litra mleka staviti da se kuva sa šećerom i vanil šećerom.
U preostalo mleko razmutiti sadržaj krsice pudinga i gustina pa dodati mleku. Kada se puding skuva, prekriti ga streč folijom kako se ne bi napravila korica po površini i ostaviti da se potpuno ohladi.
Margarin, sobne temperature penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom.
Pripremljen fil podeliti u 4 jednaka dela.
Priprema voćnog fila
Voće kuvati sa šećerom na tihoj vatri 10-15 minuta.
U vodi razmutiti puding i gustin pa dodati voćnom sirupu uz neprekidno mešanje. Kuvati na tihoj vatri još 10 minuta i ostaviti da se ohladi.
Ohlađen fil podelite na tri jednaka dela.
Priprema torte
Na tacnu za tortu spustiti jednu rozen koru koju možete pričvrstiti za dno sa malo fila, kako se ne bi pomerala. Filujte je vanil filom. Na sledeću koru sipajte voćni fil i tako naizmenično dok ne utrošite sav materijal.
Na poslednju koru spustiti celofan i pritisnuti nekom težom knjigom, kako bi se fil i kore jelo povezale. Neka rorta prenoći, a ujutru je ukrasite umućenim šlag kremom.
Sastojci
Za 15 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
200 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
1 kesica/e Dr. Oetker Kremfix
200 ml Hladno mleko
1 l Mleko
3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
8 supena kašika Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Margarin sa ukusom cimeta
500 g Maline
1 kesica/e C Puding sa ukusom maline
4 supena kašika Šećer
2 supena kašika Dr. Oetker Gustin
50 ml Voda
Naši proizvodi
Priprema
Priprema vanil krema
Pola litra mleka staviti da se kuva sa šećerom i vanil šećerom.
U preostalo mleko razmutiti sadržaj krsice pudinga i gustina pa dodati mleku. Kada se puding skuva, prekriti ga streč folijom kako se ne bi napravila korica po površini i ostaviti da se potpuno ohladi.
Margarin, sobne temperature penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom.
Pripremljen fil podeliti u 4 jednaka dela.
Priprema voćnog fila
Voće kuvati sa šećerom na tihoj vatri 10-15 minuta.
U vodi razmutiti puding i gustin pa dodati voćnom sirupu uz neprekidno mešanje. Kuvati na tihoj vatri još 10 minuta i ostaviti da se ohladi.
Ohlađen fil podelite na tri jednaka dela.
Priprema torte
Na tacnu za tortu spustiti jednu rozen koru koju možete pričvrstiti za dno sa malo fila, kako se ne bi pomerala. Filujte je vanil filom. Na sledeću koru sipajte voćni fil i tako naizmenično dok ne utrošite sav materijal.
Na poslednju koru spustiti celofan i pritisnuti nekom težom knjigom, kako bi se fil i kore jelo povezale. Neka rorta prenoći, a ujutru je ukrasite umućenim šlag kremom.
Prijatno 🍰
Tagovi