Sastojci

Za 15 osoba

Potreban materijal

200 ml Hladno mleko

Potrebno za vanil krem

1 l Mleko

3 supena kašika Dr. Oetker Gustin

8 supena kašika Šećer

200 g Margarin sa ukusom cimeta

Potrebno za voćni fil

500 g Maline

4 supena kašika Šećer

2 supena kašika Dr. Oetker Gustin

50 ml Voda

Naši proizvodi

Priprema

Priprema vanil krema

Pola litra mleka staviti da se kuva sa šećerom i vanil šećerom.

U preostalo mleko razmutiti sadržaj krsice pudinga i gustina pa dodati mleku. Kada se puding skuva, prekriti ga streč folijom kako se ne bi napravila korica po površini i ostaviti da se potpuno ohladi.

Margarin, sobne temperature penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom.

Pripremljen fil podeliti u 4 jednaka dela.

Priprema voćnog fila

Voće kuvati sa šećerom na tihoj vatri 10-15 minuta.

U vodi razmutiti puding i gustin pa dodati voćnom sirupu uz neprekidno mešanje. Kuvati na tihoj vatri još 10 minuta i ostaviti da se ohladi.

Ohlađen fil podelite na tri jednaka dela.

Priprema torte

Na tacnu za tortu spustiti jednu rozen koru koju možete pričvrstiti za dno sa malo fila, kako se ne bi pomerala. Filujte je vanil filom. Na sledeću koru sipajte voćni fil i tako naizmenično dok ne utrošite sav materijal.

Na poslednju koru spustiti celofan i pritisnuti nekom težom knjigom, kako bi se fil i kore jelo povezale. Neka rorta prenoći, a ujutru je ukrasite umućenim šlag kremom.

Prijatno 🍰