U većoj posudu staviti heljdino brašno , dodati so, šećer i kvasac /može i kockica svežeg kvasca/ i dobro izmešati pa dodati maslinovo ulje. Dodati seme lana i opet izmešati.
Kada je sve u posudi postepeno dodavati mlaku vodu i opet izmesiti. Ostaviti da odstoji oko 30 - 40 minuta.
Staviti testo u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta.
Sastojci
Za 12 osoba
500 g Heljdino brašno
500 ml mlake vode
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
3 supena kašika maslinovog ulja
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
100 g lana
Naši proizvodi
Priprema
Domaći hleb za dijabetičare
U većoj posudu staviti heljdino brašno , dodati so, šećer i kvasac /može i kockica svežeg kvasca/ i dobro izmešati pa dodati maslinovo ulje. Dodati seme lana i opet izmešati.
Kada je sve u posudi postepeno dodavati mlaku vodu i opet izmesiti. Ostaviti da odstoji oko 30 - 40 minuta.
Staviti testo u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta.
Tagovi