Sastojci

Za 4 osoba

Testo

200 g Brašno T-400

1 kafena kašičica So

1 komad/a Jaje

1 dl Vode

Fil

250 g Mleveno govedje meso

1 kafena kašičica So

1 prstohvat/a Biber

1/2 Glavice Crni luk

Za kraj

1 Malo Puter

200 g Kisela pavlaka

Priprema

Testo

Izmesajte sastojke i umesite glatko testo, ostavite ga da odstoji oko 20-30min

Fil

Mleveno meso, so, biber i luk dobro izmesajte. Mozete dodati i persun.

Pravljenje

Na pobrasnjanoj povrsini razvucite tanko testo. Secite testo na male krugove (ja to radim casom) u svaki krug testa staviti kuglicu mlevenog mesa. Testo presavijte na pola da dobijete oblik polukruga, pritisnite prstima da se testo zalepi. Coskove polukruga spojite ka sredini i pritisnite da se zalepe.

Kuvanje

Peljmeni kuvate tako sto sacekate da provri voda u nekoj vecoj serpi i ubacujete ih u vodu uz mesanje da se ne zalepe za dno i nemojte previse peljmenja da ubacite u serpu bolje kuvajte iz dva puta. Kuvajte ih oko 10-15min

Nakon toga ih mozete malo proprziti na puteru da dobiju zlatkastu boju. Posluzite uz pavlaku.

Ja uvek napravim vise pa stavim u zamrzivac.

Prijatno!