Izmesajte sastojke i umesite glatko testo, ostavite ga da odstoji oko 20-30min
Fil
Mleveno meso, so, biber i luk dobro izmesajte. Mozete dodati i persun.
Pravljenje
Na pobrasnjanoj povrsini razvucite tanko testo. Secite testo na male krugove (ja to radim casom) u svaki krug testa staviti kuglicu mlevenog mesa. Testo presavijte na pola da dobijete oblik polukruga, pritisnite prstima da se testo zalepi. Coskove polukruga spojite ka sredini i pritisnite da se zalepe.
Kuvanje
Peljmeni kuvate tako sto sacekate da provri voda u nekoj vecoj serpi i ubacujete ih u vodu uz mesanje da se ne zalepe za dno i nemojte previse peljmenja da ubacite u serpu bolje kuvajte iz dva puta. Kuvajte ih oko 10-15min
Nakon toga ih mozete malo proprziti na puteru da dobiju zlatkastu boju. Posluzite uz pavlaku.
Sastojci
Za 4 osoba
200 g Brašno T-400
1 kafena kašičica So
1 komad/a Jaje
1 dl Vode
250 g Mleveno govedje meso
1 kafena kašičica So
1 prstohvat/a Biber
1/2 Glavice Crni luk
1 Malo Puter
200 g Kisela pavlaka
Priprema
Testo
Izmesajte sastojke i umesite glatko testo, ostavite ga da odstoji oko 20-30min
Fil
Mleveno meso, so, biber i luk dobro izmesajte. Mozete dodati i persun.
Pravljenje
Na pobrasnjanoj povrsini razvucite tanko testo. Secite testo na male krugove (ja to radim casom) u svaki krug testa staviti kuglicu mlevenog mesa. Testo presavijte na pola da dobijete oblik polukruga, pritisnite prstima da se testo zalepi. Coskove polukruga spojite ka sredini i pritisnite da se zalepe.
Kuvanje
Peljmeni kuvate tako sto sacekate da provri voda u nekoj vecoj serpi i ubacujete ih u vodu uz mesanje da se ne zalepe za dno i nemojte previse peljmenja da ubacite u serpu bolje kuvajte iz dva puta. Kuvajte ih oko 10-15min
Nakon toga ih mozete malo proprziti na puteru da dobiju zlatkastu boju. Posluzite uz pavlaku.
Ja uvek napravim vise pa stavim u zamrzivac.
Prijatno!
Tagovi