Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi. Ostavite da se ohladi. U drugi sud stavite sve ostale suve sastojke pa ih prelijte ohlađenom tečnošću.
Sve dobto sjedinite, sipajte u posudu koju ste podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Za to vreme skuvajte sirup i njime prelijte ispečenu baklavu. Dobro je ohladite, isecite na željene kocke i poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 10 osoba
2 šoljice šećera
5 šoljica vode
3 šoljice ulja
5 šoljica brašna
3 šoljice griza
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
100 gr mlevenih oraha
50 gr suvog grožđa
4 šoljice šećera
6 šoljica vode
1 komad limuna
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi. Ostavite da se ohladi. U drugi sud stavite sve ostale suve sastojke pa ih prelijte ohlađenom tečnošću.
Sve dobto sjedinite, sipajte u posudu koju ste podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Za to vreme skuvajte sirup i njime prelijte ispečenu baklavu. Dobro je ohladite, isecite na željene kocke i poslužite.
Tagovi