Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 5 osoba

Supa od pevca

2 komad/a Pileće meso

2 komad/a Crni luk

3 kafena kašičica So

1 kafena kašičica Suvi začin

Povrće

1 kg Mešano povrće za rusku salatu

20 komad/a Spanać

Dodatak

100 g Domaća testenina

Priprema

Dobro skuvati domaću piletinu

Piletina, idealna za supu - domaću juhu. Nema ničeg lepšeg od domaće tople kokošije supe.

Od kupovnog mesa ne znam da li može da se napravi ukusna supa, ali zato evo kako sam ja kuvala ovu moju domaću.

Najpre, potrebno je dosta vremena da se domaća živina skuva, minimum 2 h na laganoj vatri, pa tako staviti komade mesa od kojih želite da pravite supu, naliti vodom, staviti i crni luk odmah na početku, posoliti i staviti i ostale začine.

E onda lepo skuvati.

I nastaje čorba

Pri kraju kuvanja staviti povrće za rusku salatu, pa prokuvati još malo.

Skloniti sa vatre, pa kada se prohladi, izvaditi određenu količinu povrća od kojeg možete napraviti drugo jelo, ili koristiti za prilog. Takođe, izvaditi i komade piletine, pa rasparčati.

Još malo i prijatno

U skoro već skuvano jelo dodati po neko parče pilećeg mesa, pa dodati i spanać nasečen na froncle, a ako imate i domaću testeninu, e to će biti pun pogodak za domaće kuvano jelo.

Na kraju možete dodati i malo peršuna.