Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
Tabule salata
200 g
Bulgur ( ili kus-kus)
2 komad/a
veza svežeg peršuna
1 komad/a
Mala glavica ljubičastog luka ( ili 1 struk mladog luka)
2 komad/a
Paradajz
1 komad/a
Limun
2 supena kašika
maslinovo ulje
1/2 kafena kašičica
biber
1 kafena kašičica
so
1 prstohvat/a
Cimet
Priprema
Priprema:
Bulgur (durum pšenicu) ili kus-kus preliti sa 300ml proključale vode, posoliti i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
Nakon toga, dodati mu sitno iseckan luk, paradajz na kockice i usitnjen peršun. Dodati maslinovo ulje, biber, isceđen limun sok (od jedne polovine limuna, ili više po ukusu) i prstohvat cimeta.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 4 osoba
200 g Bulgur ( ili kus-kus)
2 komad/a veza svežeg peršuna
1 komad/a Mala glavica ljubičastog luka ( ili 1 struk mladog luka)
2 komad/a Paradajz
1 komad/a Limun
2 supena kašika maslinovo ulje
1/2 kafena kašičica biber
1 kafena kašičica so
1 prstohvat/a Cimet
Priprema
Priprema:
Bulgur (durum pšenicu) ili kus-kus preliti sa 300ml proključale vode, posoliti i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
Nakon toga, dodati mu sitno iseckan luk, paradajz na kockice i usitnjen peršun. Dodati maslinovo ulje, biber, isceđen limun sok (od jedne polovine limuna, ili više po ukusu) i prstohvat cimeta.
Salatu dobro ohladiti pre služenja.
Tagovi