Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 4 osoba

Tabule salata

200 g Bulgur ( ili kus-kus)

2 komad/a veza svežeg peršuna

1 komad/a Mala glavica ljubičastog luka ( ili 1 struk mladog luka)

2 komad/a Paradajz

1 komad/a Limun

2 supena kašika maslinovo ulje

1/2 kafena kašičica biber

1 kafena kašičica so

1 prstohvat/a Cimet

Priprema

Priprema:

Bulgur (durum pšenicu) ili kus-kus preliti sa 300ml proključale vode, posoliti i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.

Nakon toga, dodati mu sitno iseckan luk, paradajz na kockice i usitnjen peršun. Dodati maslinovo ulje, biber, isceđen limun sok (od jedne polovine limuna, ili više po ukusu) i prstohvat cimeta.

Salatu dobro ohladiti pre služenja.