Za 6 osoba
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 l mleka
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
5 supena kašika kristal šećera
1 kesica/e C Vanilin šećer
12 komad/a krupnih jagoda
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
Priprema pudinga
Umutiti dve kesice pudinga od vanile, kesicu vanilin šećera, šećer, gustin i malo mleka.
Ostatak mleka sipati u šerpu za kuvanje na pari i zagrejati ga.
U mlako mleko sipati puding i mešati dok ne proključa mleko i puding se ne zgusne.
Vruć puding sipati u činije.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga ubaciti u frižider.
Ovako spremljen puding treba da stoji 12 sati u frižideru.
Služenje
Izvaditi puding iz činije i staviti ga na tanjir za služenje.
Jagode oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.
Dekorisati puding jagodama i poslužiti uz kafu.
savet
za dekoraciju koristiti sezonsko voće i cveće.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 6 osoba
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 l mleka
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
5 supena kašika kristal šećera
1 kesica/e C Vanilin šećer
12 komad/a krupnih jagoda
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
Priprema pudinga
Umutiti dve kesice pudinga od vanile, kesicu vanilin šećera, šećer, gustin i malo mleka.
Ostatak mleka sipati u šerpu za kuvanje na pari i zagrejati ga.
U mlako mleko sipati puding i mešati dok ne proključa mleko i puding se ne zgusne.
Vruć puding sipati u činije.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga ubaciti u frižider.
Ovako spremljen puding treba da stoji 12 sati u frižideru.
Služenje
Izvaditi puding iz činije i staviti ga na tanjir za služenje.
Jagode oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.
Dekorisati puding jagodama i poslužiti uz kafu.
savet
za dekoraciju koristiti sezonsko voće i cveće.
Tagovi