Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak

Sastojci

Za 6 osoba

puding

1 l mleka

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

5 supena kašika kristal šećera

Dekoracija

12 komad/a krupnih jagoda

1 prstohvat/a C Soda bikarbona

Naši proizvodi

Priprema

Priprema pudinga

Umutiti dve kesice pudinga od vanile, kesicu vanilin šećera, šećer, gustin i malo mleka.

Ostatak mleka sipati u šerpu za kuvanje na pari i zagrejati ga.

U mlako mleko sipati puding i mešati dok ne proključa mleko i puding se ne zgusne.

Vruć puding sipati u činije.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga ubaciti u frižider.

Ovako spremljen puding treba da stoji 12 sati u frižideru.

Služenje

Izvaditi puding iz činije i staviti ga na tanjir za služenje.

Jagode oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.

Dekorisati puding jagodama i poslužiti uz kafu.

savet

za dekoraciju koristiti sezonsko voće i cveće.