Umutiti cela jaja mikserom uz postepeno dodavanje ulja i jogurta - pola od ukupne količine. Sve suve sastojke pomešati i dodavati polako u tečni deo. Mikserom na najmanjoj brzini napraviti homogenu masu.
Punjenje
Viršle ne treba kuvati nego samo oguliti .
Preliv
Umutiti jaja sa začinima po ukusu (so, vegeta, biber...u zavisnosti od slanoće sira). Dodati sir i sve pomešati lagano.
Slaganje
U nauljen pleh ( dublji pravougaonog oblika) sipati pevo testo, pa na testo slagati viršle u tri reda po tri komada, tako da kada se seče u sredini šnite bude kolut viršle. (kao na slici). Prvo preko složenih viršli sipati preliv, a onda i između po celoj površini.
Peći u rerni na temperaturi od 180-200 stepeni oko pola sata da dobije zlatno žutu boju.
Seći kocke tako da viršla bude u sredini ili šnite.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 6 osoba
3 dl Jogurt
3 dl Ulje
6 dl brašna
3 komad/a Jaja
1 kafena kašičica soli
1 kesica/e C Prašak za pecivo
9 komad/a viršli
350 g Sitan sir
4 komad/a Jaja
malo začina
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Umutiti cela jaja mikserom uz postepeno dodavanje ulja i jogurta - pola od ukupne količine. Sve suve sastojke pomešati i dodavati polako u tečni deo. Mikserom na najmanjoj brzini napraviti homogenu masu.
Punjenje
Viršle ne treba kuvati nego samo oguliti .
Preliv
Umutiti jaja sa začinima po ukusu (so, vegeta, biber...u zavisnosti od slanoće sira). Dodati sir i sve pomešati lagano.
Slaganje
U nauljen pleh ( dublji pravougaonog oblika) sipati pevo testo, pa na testo slagati viršle u tri reda po tri komada, tako da kada se seče u sredini šnite bude kolut viršle. (kao na slici). Prvo preko složenih viršli sipati preliv, a onda i između po celoj površini.
Peći u rerni na temperaturi od 180-200 stepeni oko pola sata da dobije zlatno žutu boju.
Seći kocke tako da viršla bude u sredini ili šnite.
Veoma ukusno jelo kao toplo, a može i hladno.
Tagovi