Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 6 osoba

Testo

3 dl Jogurt

3 dl Ulje

6 dl brašna

3 komad/a Jaja

1 kafena kašičica soli

Punjenje

9 komad/a viršli

Preliv

350 g Sitan sir

4 komad/a Jaja

malo začina

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Umutiti cela jaja mikserom uz postepeno dodavanje ulja i jogurta - pola od ukupne količine. Sve suve sastojke pomešati i dodavati polako u tečni deo. Mikserom na najmanjoj brzini napraviti homogenu masu.

Punjenje

Viršle ne treba kuvati nego samo oguliti .

Preliv

Umutiti jaja sa začinima po ukusu (so, vegeta, biber...u zavisnosti od slanoće sira). Dodati sir i sve pomešati lagano.

Slaganje

U nauljen pleh ( dublji pravougaonog oblika) sipati pevo testo, pa na testo slagati viršle u tri reda po tri komada, tako da kada se seče u sredini šnite bude kolut viršle. (kao na slici). Prvo preko složenih viršli sipati preliv, a onda i između po celoj površini.

Peći u rerni na temperaturi od 180-200 stepeni oko pola sata da dobije zlatno žutu boju.

Seći kocke tako da viršla bude u sredini ili šnite.

Veoma ukusno jelo kao toplo, a može i hladno.