Tepsiju premazati uljem, zatim staviti jednu koru. U činiju sipati sve sastojke, dobro izmešati da se sve sjedini. Zatim jednu po jednu koru izgužvati i dobro je namočiti u fil. Izgužvane i namočene kore ređati u tepsiju, iskoristiti sve kore i fil, ostaviti jednu koru, na kraju od gore prekriti tom jednom korom. Viljuškom izbockati, a zatim zaliti kiselom vodom. Ostaviti sat vremena da odstoji a zatim peći u ugrejanoj rerni na 250°C.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 20 osoba
500 g Kore za gibanicu
700 g Kisela pavlaka
1 l Jogurt
2 dl Kisela voda
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1 kafena kašičica C Soda bikarbona
4 Kom Jaja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Tepsiju premazati uljem, zatim staviti jednu koru. U činiju sipati sve sastojke, dobro izmešati da se sve sjedini. Zatim jednu po jednu koru izgužvati i dobro je namočiti u fil. Izgužvane i namočene kore ređati u tepsiju, iskoristiti sve kore i fil, ostaviti jednu koru, na kraju od gore prekriti tom jednom korom. Viljuškom izbockati, a zatim zaliti kiselom vodom. Ostaviti sat vremena da odstoji a zatim peći u ugrejanoj rerni na 250°C.
Tagovi