Šargarepu i jaja skuvati i iseckati na kolutiće. Krastavčiće isto iseckati na kolutiće.
Želatin potopiti u malo hladne vode ( 50 ml ) i ostaviti da nabubri. Stavite sve u malo veću posudu od one koju ste planirali za želatin da pored njega može da stane još nekih 100 ml.
Pomešati jogurt, majonez i so pa zagrevati do tačke ključanja, taman dok želatin nabubri.
Kada je jogurt skoro provrio skloniti ga sa vatre, pa uzeti jednu kutlaču te mase i dodati u želatin. Mešati da se želatin otopi. Otopljen je kada sve je fino glatko.
Sada tu masu vratiti u jogurt i dobro izmešati.
U manji pleh na dno poslagati pola praške šunke, kutlačom staviti deo jogurta, pa poslagati red šargarepe, pa opet jogurt, krastavci, jogurt, pa jaja, opet jogurt i red šunkarice, na kraju završiti ostatakom jogurta. Možete slagati i redom koji vi želite, kao i dodavati i oduzimati sastojke koje vi volite.
Ostaviti preko noći u frižideru, dan, dva pre služenja. Kada se u frižideru jogurt stegne staviti foliju preko.
Sastojci
Za 12 osoba
750 ml jogurta
200 g majoneza
4 komad/a jaja
4 komad/a šargarepe
50 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1 kafena kašičica soli
350 g kiselih krastavčića
350 g šunke
Naši proizvodi
Priprema
Bele pihtije sa jogurtom
Šargarepu i jaja skuvati i iseckati na kolutiće. Krastavčiće isto iseckati na kolutiće.
Želatin potopiti u malo hladne vode ( 50 ml ) i ostaviti da nabubri. Stavite sve u malo veću posudu od one koju ste planirali za želatin da pored njega može da stane još nekih 100 ml.
Pomešati jogurt, majonez i so pa zagrevati do tačke ključanja, taman dok želatin nabubri.
Kada je jogurt skoro provrio skloniti ga sa vatre, pa uzeti jednu kutlaču te mase i dodati u želatin. Mešati da se želatin otopi. Otopljen je kada sve je fino glatko.
Sada tu masu vratiti u jogurt i dobro izmešati.
U manji pleh na dno poslagati pola praške šunke, kutlačom staviti deo jogurta, pa poslagati red šargarepe, pa opet jogurt, krastavci, jogurt, pa jaja, opet jogurt i red šunkarice, na kraju završiti ostatakom jogurta. Možete slagati i redom koji vi želite, kao i dodavati i oduzimati sastojke koje vi volite.
Ostaviti preko noći u frižideru, dan, dva pre služenja. Kada se u frižideru jogurt stegne staviti foliju preko.
Tagovi