Za 3 osoba
4 komad/a većih krompira
1 kafena kašičica soli/suvog začina
1 supena kašika ulja
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
1 komad/a papir za pečenje
Priprema
Očišćen krompir oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.
Ostaviti da se krompir ocedi i osuši, pa ga iseći na tanke trake.
U plehu za pečenje staviti duži papir za pečenje, pa u njega staviti krompir, posoliti ga i preliti kašikom ulja.
Rukom izmešati krompir da se ulje i so rasporede.
Krompir prekiti krajevima papira za pečenje, tako da je sva količina krompira prekrivena.
Pečenje
Rernu zagrejati na 180 stepeni C.
Prvih 15 minuta peći pomfrit na toj temperaturi, pa temperaturu rerne povećati na 200 stepeni C.
Peeći krompir još 25 minuta.
Pred kraj pečenja, kada je pomfrit pečen, skloniti papir za pečenje i ostaviti pomfrit da porumeni.
savet
Ovako spremljen pomfrit je podjednako ukusan prilog, kao i pomfrit spreman u dubokom ulju, s tim što je mnogo zdraviji i manje kaloričan.
Recept za nagradni konkurs: Recepti za izbalansiran užitak
Sastojci
Za 3 osoba
4 komad/a većih krompira
1 kafena kašičica soli/suvog začina
1 supena kašika ulja
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
1 komad/a papir za pečenje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Očišćen krompir oprati u rastvoru soda bikarbone i vode.
Ostaviti da se krompir ocedi i osuši, pa ga iseći na tanke trake.
U plehu za pečenje staviti duži papir za pečenje, pa u njega staviti krompir, posoliti ga i preliti kašikom ulja.
Rukom izmešati krompir da se ulje i so rasporede.
Krompir prekiti krajevima papira za pečenje, tako da je sva količina krompira prekrivena.
Pečenje
Rernu zagrejati na 180 stepeni C.
Prvih 15 minuta peći pomfrit na toj temperaturi, pa temperaturu rerne povećati na 200 stepeni C.
Peeći krompir još 25 minuta.
Pred kraj pečenja, kada je pomfrit pečen, skloniti papir za pečenje i ostaviti pomfrit da porumeni.
savet
Ovako spremljen pomfrit je podjednako ukusan prilog, kao i pomfrit spreman u dubokom ulju, s tim što je mnogo zdraviji i manje kaloričan.
Tagovi